a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 4., csütörtök

Majorannás tokány



Ez volt a mai ebéd, ebben a szép szomorú őszies időben.
Természetesen reggel óta szitál, csepeg az eső megint, a kert olyan buja, dús, haragoszöld ettől a rengeteg víztől, de rég volt ilyen pocsék nyarunk.
Volt az az egy hét borzasztó kánikula, akkor attól kellett megőrülni, most meg a hűvös, nedves állandóan borús, esős időtől.
És nincs vége, jövő hétre megint jósolják a lehűlést.
Sajnálom szegény nyaralókat.
Szóval az ebéd.......az finom volt.

6 szelet karaj felcsíkozva
1 db vöröshagyma
fokhagymás fűszerkeverék
steak fűszerkeverék
bors
1 ek. majoranna
1 dl tejszín
petrezselyem
rizs

Miután a hússzeleteket felcsíkoztam   /mellényúltam és tévedésből vettem ki a fagyasztóból a karajt, egyébként nem ebből készítek tokányt, most már nem volt mit tenni/    jó alaposan befűszereztem a kétféle fűszerkeverékkel és még meg is borsoztam. Kicsit hagytam állni.
A megtisztított, kockára vágott hagymát odatettem dinsztelni, majd ment rá a hús, fehéredésig átpirítottam és felöntöttem egy kevés vízzel, rászórtam a majorannát, lefedtem és puhára pároltam.
Hagytam, hogy elfőjön a felesleges viz alóla, majd hozzáöntöttem a tejszínt, egyet forraltam még rajta és kész.
Közben a szokásos módon rizst készítettem, azaz kevés olajon megpirítottam a rizst, felöntöttem dupla mennyiségű vízzel, sóztam, jó sok petrezselymet szórtam rá és kb. 10 perc alatt puhára főztem.

Finom volt, persze jobb lett volna szaftosabb húsból, no majd legközelebb jobban figyelek, nem is értem mit néztem tegnap este amikor kivettem a karajt.




6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki:) Én is nagyon szeretem a majorannát használni az ételekben, nagyon finom.

    VálaszTörlés
  2. Még nem írtam, de mindig megcsodálom ezt a Mucha képet. Nagyon szeretem a munkáit. :))))
    A tokányod nagyon finomnak hangzik. A fűszerkeverékekkel és majorannával isteni. :)))

    VálaszTörlés
  3. Nekem ez is jó lesz köszönöm! Nagyon guszta és igen finom lehet !

    VálaszTörlés
  4. Trollanyu, állítólag a majoranna nagyon jót tesz a gyomornak, az emésztésnek, plusz finommá teszi az ételt, mi is szeretjük. Az egyszerű paprikáskrumpliba is teszek, nagyon feldobja:-)))

    Éva, finom lett, szívesen adtam volna
    belőle:-)))

    Petra, én is imádom ezeket a képeit, azért választottam a blog fő-fő képének, csodaszép formák és színek, olyan meleg az egész, mindig újra és újra elbámészkodom rajta, ahányszor bekapcsolom és megjelenik, ahogy a szőlőszemeken megcsillan a fény.
    Azonkívül a hölgy arca, vonásai az Édesanyámra hasonlít,őrá emlékeztet, aki immár 6 éve nincs velem, azóta nem is tudom, hogyan tudok létezni, de azért is szeretem nézegetni, mert remélem valahonnan lát engem és a blogom és tetszik neki amit lát.
    Hát ennyit a Mucha képről:-)))))

    VálaszTörlés
  5. Amikor azt érzed, biztos lát. És büszke. :)))

    VálaszTörlés