a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2011. április 5., kedd

Gnocchi medvehagymás kéksajtmártásban





Tejbegríznél láttam ezt a receptet még régebben, azt hiszem a medvehagyma felhasználásához ajánlotta.
Rögtön tudtam, hogy ez az én ízvilágom lesz.
Csakhogy akkor még nem kelt ki a medvehagymám, azóta vártam, hogy elkészíthessem, most végre saját termésű friss medvehagymalevelekkel szórhattam meg.
Nagyon finom, nagyon laktató, sokat nem lehet egyszerre enni, viszont utána egy pohár könnyű, száraz fehérbor nagyon is lecsúszik.



2 doboz, egyenként félkilós, készen kapható gnocchi
25-30 dkg kéksajt, elmorzsolva
2 gerezd fokhagyma, áttörve
kevés tejszín
1 guriga tejszínkrémsajt
1 csokor medvehagyma /5-6 szál/, apróra metélve
kevés olaj


Egy nagy fazék sós vizet odatettem forrni. A gnocchis dobozokat még a télen vettem  valamikor, és rögtön lefagyasztottam. Most, amikor a víz felforrt, a gnocchit úgy ahogy volt fagyottan, egy tömbben raktam bele a vízbe, kb.3-4 percre volt szüksége, hogy darabjaira essen és puha legyen. Ahogy feljön a víz felszínére már lehet is leszűrni.
Az alatt a 3 perc alatt, nagyon kevés olajat forrósítottam egy serpenyőben, beledobtam az áttört fokhagymát és már morzsoltam is rá a sajtot, ami szép lassan kezdett olvadni is, ment hozzá a krémsajt is, hogy kicsit hígabb legyen a mártás egy kevés tejszínt loccsintottam hozzá, meg egy kevés főzőlét és ahogy a nudlik feljöttek a víz tetejére már mertem is át a mártásba. Jól összeforgattam és a végén szórtam rá a medvehagymát, azzal is átkevertem és tálaltam.
Csodafinom ebédünk volt, nagyon köszönöm a receptötletet, sokszor lesz elkészítve nálunk, mivel mindenkinek nagyon ízlett.



3 megjegyzés:

  1. Hmmmmmm......... :)
    Isteni étel.
    Még így nudlival nem készítettem, de külön a kéksajtos krémet szoktam csinálni pirítóshoz - igaz kaporral. De medvehagymával is isteni lehet, mert kevés fokhagymát is szoktam tenni bele. Tényleg. Valamelyik este vacsira megcsinálom a kencét... :)) Köszi a tippet! :)

    VálaszTörlés
  2. Duende, épp most voltam nálad és írtam a táj-földhöz és a pásztortarhonyához.
    Juj, de nagyon finom volt ez a nudlis-sajtos a medvehagymával, próbáld ki, szerintem spagettivel is oké lehet, ill. bármilyen ehhez illő tésztával, és gyors, és egyszerű. Ezek a legjobbak, mindig beigazolódik:-)))

    VálaszTörlés
  3. :)) Válaszoltam már - körbeszomszédolunk! :))

    Majd nudlival megcsinálom (imádom), a kencét tudom hogy finom. (Fenn is van a blogon nálam, jó régi bejegyzés már, asszem márványsajtos kence néven ha minden igaz.)

    VálaszTörlés