a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 12 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 8 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 9 éves

Keresés ebben a blogban

2011. április 16., szombat

A leggyorsabb tésztavacsora...fokhagymás, sajtos, erőspaprikás makaróniEz az étel a világ leggyorsabb tésztavacsorája vagy ebédje. Fogalmam sincs hol olvastam vagy láttam, de megjegyeztem, régóta és sokszor akartam elkészíteni, de csak most kerítettem rá sort.
Érdemes volt.5 gerezd fokhagyma, áttörve
1 db hegyes erős paprika, karikázva
kevés olívaolaj
spagetti vagy makaróni, most én makarónit használtam
reszelt sajt, rengeteg

Odatettem vizet a tésztának, amikor felforrt sóztam és beletettem a makarónit, 7-8 perc alatt megfőztem leszűrtem.
Kevés olívaolajra odadobtam a fokhagymát és a paprika karikákat és kicsit összedinszteltem, majd beleforgattam a tésztát, kicsit kellett még utánsózni, és kész is.
Tálaláskor megszórtam rengeteg reszelt sajttal.
Jó fokhagymás ízű és kellemesen csípős, nagyon finom, egyszerű és igazán gyors vacsoránk volt tegnap.Más.

A házunk előtti díszcseresznyefa virágzik éppen, érdekessége, hogy a fele fa fehér virágú a másik fele pedig rózsaszín virágú, mert amibe oltották az is kihajtott és törzset növesztett. Termést is hoz az egyik felén, pici apró cseresznyéket, megkóstoltam, ehető, hasonló ízű a rendes cseresznyéhez, de mégsem olyan, kicsit fanyarabb, de nem lett tőle bajom. Olyan régi fa, még a Dédiék idejében lett ültetve, az egész utcában mindenütt ilyen van ültetve a házak elé, ettől szép egységes látványt nyújt az utcakép. Persze van ahol már kipusztult és ott más fát ültetett a tulajdonos.
Ilyenkor tavasszal, a virágzás idején csodaszép az utcánk.


Ez a fehér virágú oldala.


Ez pedig a rózsaszín virágú lesz, egy héttel később bontja a szirmokat.
Viszont egy hét múlva így néz ki:
Ugye milyen gyönyörű, nem csodálom, hogy a japánok meg vannak őrülve a cseresznyefákért és külön ünnepe van a cseresznyevirágzásnak náluk.


6 megjegyzés:

 1. Ilyesmiket én is csináltam, mikor a terepi munkám során rávitt a szükség, hogy az albérletben kotyvasszak magamnak bármit, csak meg lehessen enni. És ahogy írod, néha meglepően finom tud lenni egy ilyen szükségkaja!
  Úgy látom, madárcseresznye nő nálatok. Néha elegyes erdőben láttam ilyet, mikor érik a termés, a rengeteg madár ott csemegézik rajta nagy örömmel. A fája is nagyon értékes, a faragók kedvelik.

  VálaszTörlés
 2. Szóval ez a madárcseresznye, legalább most már tudom, tényleg sok madár szokott lenni rajta, az egész utcahosszban mindenütt ilyen fákat ültetett még annak idején a tanács, mert akkor még nem önkormányzat volt,ugyanis ez a főutca és szép egységes képet mutasson a falu a centrumig, ahol a templom van, meg a posta, a közért,meg az önkormányzat /régen a tanács/, itt van az óvoda, általános iskola, minden egy kupacban, régen itt volt a mozi is, ami azóta megszűnt.
  Ilyenkor annyira szép az utca, majd arról is készítek képeket.

  VálaszTörlés
 3. szépek a képeid, a fő képed fent pedig (Mucha) örök szerelem. Mindíg meglep, amikor valaki ugyanott ugyanazt szereti:))))))

  VálaszTörlés
 4. Kedves Anikó! A sok finom ételed láttán vettem a bátorságot, hogy egy játékra invitáljalak!
  Kérlek nézz be hozzám!

  VálaszTörlés
 5. Nézz be hozzám, szeretnélek játékra hívni:)

  VálaszTörlés
 6. Katalin, köszönöm a dícséretet a képeimre, a Mucha nekem is a kedvencem, különösen ez amit fő-fő fejlécnek használok, naponta órákig tudom nézni és felfedezni újabb részleteket rajta, egyszerűen nem tudom megunni.
  Már gondoltam, hogy évszakonként mást teszek fel, de nincs szívem megválni ettől.:-)))))  Lányok, kedvesek vagytok, hogy gondoltok rám, máris megyek hozzátok:-))))

  VálaszTörlés