a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 7., szerda

Boldog szülinapokat Falatkának !!!








Ilyen kis kutyababa volt amikor 2010.október elején hozzánk került, az állatorvos mondta, hogy kb. 1 hónapos, tehát szeptember elején születhetett valamikor, ezért a többes szám a szülinapját illetően, mert nem tudjuk hanyadika, így az egész szeptember első dekádját kineveztük a szülinapjaivá, minden nap ünnepeljük egy kicsit.
1 éves lett a szemünk fénye.
Imádjuk, ő nekünk a legszebb, legbátrabb, legokosabb, legkackiásabb kiskutya, igyekszünk kárpótolni a szörnyű születési körülményei miatt.
Falatka története
Csömörnél egy villamos vagy autóbuszremíz elhagyatott részén, egy földhányás oldalában találtak rá a csontig soványodott, lázas anyjára és öt kölykére az állatvédők.
Falatka volt az ötödik és a legkisebb kölyök, de mondhatom annál életrevalóbb kutyuska.
Karina lányom az interneten bukkant rá és döntöttük el, hogy azonnal örökbefogadjuk.
Egy másodpercig nem bántuk meg, gyönyörű, okos, szófogadó, amit szigorú, következetes neveléssel próbáljuk elérni, nem mondom, hogy nincsenek elhajlások, elgyengülések, következetlenségek, persze, hogy vannak, de muszáj szigorúnak lenni vele, mert az efféle kistestű, terrier-szerű kutyuskák olykor öntörvényűek szeretnek lenni, hatalmas egoval rendelkeznek, amit szabályozni kell
Remélem sokáig, nagyon sokáig boldogít minket a társaságával, szeretetével, játékosságával.
A labdázás a mindene, azért él-hal.
A cicákat is szereti, játszópajtásainak tekinti őket, különösen Szaftit aki tökéletes partnere a hempergésben, birkózásban.
Jól megvannak ők hárman, Tituval, aki nem törődik vele, messziről figyeli és egy buddha magasságából tekint rá, Szafti ellenben igazi játszópajtás, mondhatnám gardedám mellette, nem unatkoznak sohasem. Mi sem, de így van ez jól.













10 megjegyzés:

  1. nagyon-nagyon édes kutyus! irtó cuki módokon fényképezteti magát:) örülök, hogy ennyire jó helyre került.

    VálaszTörlés
  2. Tündér a kutyusotok! Most tudnék neki adni egy kis csontot szülinapja alkalmából. Imádom a kutyákat, cicákat. Ilyenkor nosztalgiázom egy kicsit, arra az időre gondolok mikor még nekünk is volt kutyánk. A szülői háznál Falatkához hasonló fekete-fehér tarka kutyám volt Lindának hívták, okos, hűséges kutyus volt nagyon szerettem. A kisebbik lányomnak volt egy palotapincsije Fanfan volt a neve , mondanom sem kell okos, hűséges volt és nagyon ragaszkodó.Megviselt mind a két kutyus elvesztése . A szülői háznál kertünk volt, a második kutyusnál bérházban laktunk, a lányom vitte állandóan le sétálni. Élet volt a lakásban nagyon jó volt.Nagyon sokat tudnék mesélni mert igen szép emlékek. Nagyon jó lehet hogy ilyen aranyos állatok vannak körülötted! A cicákat is kedvelem!Simizd meg a fejüket helyettem is!:)

    VálaszTörlés
  3. Lányok, köszönöm - tényleg csak az tudja igazán milyen az élet állatokkal akinek volt már,és igaz a mondás: lehet nélkülük élni, csak nem érdemes, mert annyi szeretetet adnak, amit csak az együttéléssel tapasztal meg az ember, mindegyik egy külön kis egyéniség, mindenféle tulajdonságokkal - imádom őket:-)))

    VálaszTörlés
  4. Éva jelentem, mindegyiket külön-külön megsimiztem, szeretettel üdvözölnek téged:-))))

    VálaszTörlés
  5. Úgy látom Falatka mára Kétfalatka lett, és igen szereti fotóztatni magát. ))) Hát boldog szülinapot Neki! Sokáig, egészségben! Ezek szerint ő is szűz, akárcsak az én Jimmym (na és én magam is).

    VálaszTörlés
  6. Nagyon cuki kutyus, és mintha pózolna is a gép előtt:) Nagyon boldog szülinapot neki:)

    VálaszTörlés
  7. :) Annyira édes kis jószág. És olyan jó, hogy hozzátok került. Kívánom, még sokáig leljétek egymásban örömötöket! :)

    VálaszTörlés
  8. Lányok, annyira aranyosak vagytok, nagyon köszönjük a jókívánságokat, igen megnőtt, bár így is kiskutyának számít, most már nem mindig mondjuk, hogy Falatka, hanem csak Falatnak hívjuk, mert az már komolyabb megszólításnak hangzik.
    Nagyon jó jelzőkutya, ugat rögtön ahogy valami moccanást hall kintről, vagy ha kint van és valaki merészel elmenni a kerítésünk, a kapunk előtt, na azt végig ugatja, amíg el nem halad.
    Egy hónapja volt az ivartalanítás, chippet is kapott, valamint mindkét hátsó lábán volt egy-egy plusz ujja körömmel/hiába, sámán kutyuskánk volt/, amit leoperáltak, szerencsére gond nélkül gyógyult, láthatóan meg sem viselte, én jobban féltem és izgultam az egésztől, de végre túl vagyunk rajta.
    A képeken azért van így elnyúlva, mert épp a fotózás előtt kirohangálta magát, futott a labdája után, meleg volt, örült a hűvös fűnek, és persze mindig a közelemben feküdt, hogy szemmel tartson, akárhol bóklászik, időnként megjelenik, hogy megnézze minden rendben van-e, ezt egy apró nyallintással nyugtázza a kezemre vagy a lábam szárára.Egy aranyos, szófogadó, tündéri kiskutya,
    nagyon szeretjük:-)

    VálaszTörlés
  9. Kicsit megkésve, de.. BOLDOG SZÜLINAPOT FALATKÁNAK!! Tündéri legényke lett.

    VálaszTörlés
  10. Marika63, nagyon köszönjük, aranyos vagy :-))))

    VálaszTörlés