a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. január 17., kedd

Hagymás törtkrumpli




Annyira régen készítettem köretnek hagymás törtkrumplit, most hétvégén a rántott karajhoz ez készült, valahogy most egészen rákattantam,  mert már elfelejtettem milyen nagyon finom is.

5 db közepes burgonya
1 db vöröshagyma apróra
1 ek. libazsír
só, bors

A krumplit hajában megfőztem, hámoztam és hagytam kihűlni.
Amikor már hideg lett, nagylyukú reszelőn lereszeltem.
A hagymát apró kockákra vágtam és a libazsíron megdinszteltem, sóztam, borsoztam és hozzákevertem a krumplit.
Hagytam jól lepirulni, odakapni az alját.
Valami isteni volt a rántott karajhoz és mellé a hagyományos uborkasaláta.






4 megjegyzés:

  1. Látom az a libazsír kitart még bőven!)) Ezer éve nem ettem ilyet, és azt hiszem most is csak nézegetem, aztán kicsit beleélem magam a dőzsölésetekbe.))

    VálaszTörlés
  2. Teácska, ez még az elmúlt hétvégén volt, de ezt megelőzően nálunk is ezer évvel ezelőtt volt, pedig nekem "A vasárnapi ebéd" gyerekkorom óta a húsleves /bármilyen/ rengeteg otthon készült metélttel,külön utána a főtt húsok tormával, főtt zöldséggel, és a rántott hús vagy rántott csirke burgival, legtöbbször tojásossal vagy hagymással vagy pürével és uborkasaláta simán vagy tejfellel.
    Gyerekkoromban minden vasárnap kötelezően az anyai nagyanyáméknál ebédeltünk,akit egyébként nagyon szerettem, bár nagyon szigorú és krucifixes egy nőszemély volt, és ő ezt elvárta minden gyerekétől, hogy az a családjával ott egyen, ne tudd meg kétszeri átszállással buszoztunk, villamosoztunk hozzájuk, átszelve egész Budapestet, mert ők pont a város másik végében laktak, mint mi, mese nem volt ha esett, ha fújt, és mindig ez volt az ebéd, kisebb variációkkal, utána többféle sütemény.
    A nagymamám istenien főzött, sütött, csak élne még.
    Na ezért a menüért én élek-halok, nem tudom megunni, akár minden nap megenném, ehhez képest elég ritkán van:-))))
    Libazsírt én állandóan tartok itthon, veszem is, szeretem kenyérre kenve, de ételek főzésénél, sütésénél is, de csak ha oda kívánkozik:-))))

    VálaszTörlés
  3. Hát bizony én is jó régen csináltam ezt a fajta krumplit, pedig mennyire szeretjük. Nagyon guszta így a hússal különösen. Régen pedig hányszor ettük csak csalamádéval. Nagyon finom tud lenni.

    VálaszTörlés
  4. Évikém, akkor te is időnként elfelejtkezel ételekről, úgy mint én, azért is jók ezek a blogok, mert eszembe hoznak ízeket, illatokat, ételeket, amiket szeretünk, csak ki tudja mikor készítettük utoljára, pedig milyen finomak. Igazad van, hétközben hús nélkül, csak csalamádéval mennyei ebéd, észben fogom tartani:-)))))

    VálaszTörlés