a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2012. február 10., péntek

Az idei tél utolsó kocsonyája...

Egy télen általában egyszer főzök kocsonyát karácsony környékén és egyszer így a tél vége felé, de másodszor már csak akkor, ha hideg van.
Most tökéletesen hideg az idő a kocsonya főzésére.


Részletes leírása itt.

10 tányérral lett, azt hiszem a hétvégén el is fogy majd, nagyon finom lett.
Ma már kettőt meg is ettem, utána nagy bögre forró borostea. Csodás volt.









11 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta a kocsonyád! Pont a mai napon emlegette a férjuram hogy a jövő héten főzhetnénk egy kis kocsonyát. Szilveszterre csináltam, szerintem még én is egyszer főzzök aztán már nem!

    VálaszTörlés
  2. De szeretem, hogy ez nem jutott eszembe ilyen hidegbe!!

    VálaszTörlés
  3. Éva köszi:-))))


    Ibcsi no látod, gyorsan főzni kell egy
    adagot:-)))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jók a képek! Fincsi a kocsonya! Az idei télen hogy alakult így, nem tudom, de még nem ettem kocsonyát, pedig mindig szoktam enni...

    VálaszTörlés
  5. Múlt hétvégén főztem én is "idei tél utsó kocsonyáját", nagyon jól esett. Mert a karácsonyi dömpingben valahogy nem olyan jó étvággyal fogyasztottuk, mint most :)

    VálaszTörlés
  6. Én is javarészt kétszer szoktam főzni. Tehát, még egyszer kéne...Máris megkívántam!

    VálaszTörlés
  7. Gabriella köszi:-))))

    Vicuska, nálunk is van úgy, hogy nem is esik annyira jól, aztán meg igen, a mostani nagyon jól esik és finom lett:-)))

    Krisztina máris össze kell dobni egy adagot, aztán hátha vége lesz már ennek a hidegnek és jöhetnek a tavaszi ételek a márciussal:-))))

    VálaszTörlés
  8. Imádom a kocsonyát. Múltkor nem kaptam lábat, fület, de még csülköt sem, (na ez igencsak furcsa volt), csak bőrkét. Mindenképpen kocsonyát akartam főzni, így hát csak bőrkéből. Nagyon finom lett így is. Utána már többször készítettem csak bőrkéből, (így nem kell lerágni a csontot) de így is isteni finom. Igaz volt, hogy csibéből csináltam kocsonyát, hát az is finom, de az az ízesítésen múlott.

    VálaszTörlés
  9. Marika, sovány húst nem tettél bele?? elhiszem, hogy finom lett, mert a bőrében benne van mindaz a zselatin és íz amitől összeáll a kocsonya, csirkéből is lehet igen, sőt hallottam olyat aki halból is főzött
    már:-)))

    VálaszTörlés
  10. Nem-nem, semmi hús, csak bőrke. Halból nem próbáltam, annyira nem vagyok oda a halért, de az is biztos finom lehet.

    VálaszTörlés
  11. Értem, a halért én sem, semmi pénzért meg nem enném brrrr.
    Halból csak a halászlé és a rántott ponty, semmi más halat vagy tengeri herkentyűt még látni sem bírok, nem hogy megenni:-))))

    VálaszTörlés