a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 13., csütörtök

Tepsis krumpli fejessalátával



Imádom a tepsis krumplit, amikor nem tudom, mit is készítsek mindig ez, vagy lebbencsleves, a rizseshús, vagy hús híján rizses kolbász, vagy kolbászos tarhonya jut az eszembe, mindegyik halálegyszerű és gyors ebéd, persze zöldsalátával, netán uborkasalátával, vagy kovászos uborkával, vagy káposztasalátával, vagy paradicsomsalátával.
Ezek a hozzávalók ugyanis mindig vannak itthon.
Nagyon gyors és nagyon finom ez az ebéd, ebben a szomorú esős időben, amikor az embernek az égvilágon semmihez nincs kedve. Na ilyenkor kell egy ilyen jót enni.
Hozzávalók:

2 kg krumpli vékonyan karikázva
2 db vöröshagyma, félkarikára vágva
1 cs. újhagyma, 1 cm-esre darabolva
1 szál jó minőségű kolbász, karikázva
15 dkg kolozsvári szalonna, csíkokra metélve
1-2 ek. zsír
1 cs. sültkrumpli fűszerkeverék
őrölt bors

1 fej zöldsaláta
Salátalé:
1 l víz
1 tk só
5 ek. cukor
5 ek. 10%-os ecet

Bekapcsoltam a sütőt 200 fokra és légkeverésre.
Egy tepsit kikentem zsírral, majd mindent belekarikáztam illetve beledaraboltam, megszórtam a sültkrumpli fűszerkeverékkel, borsoztam és két kézzel jól összekevertem, összeforgattam.
Betettem a sütőbe és amikor láttam, hogy a teteje már piros és sült kivettem, egy szedőkanállal megint átforgattam és visszatettem annyi időre, hogy most az eddigi alja is piros-ropogósra süljön.
Az egész nem tartott fél óránál tovább és kész volt az ebédünk.
Amíg sült a cucc, addig 1 fej zöldsalátát megtisztítottam és egy nagy tálban a szokásos cukros ecetes lében jól átforgattam.

Fölséges ebédünk volt.


7 megjegyzés:

  1. A hidegben bizony kell a kalória. Anikó, nagyon finomat sütöttél, micsoda ízorgia és színkavalkád. Én is szoktam hagymás krumplit sütni sült hús mellé, de ez így mégjobb, mert egyszerre meg van minden. Nekem nagyon bejön, tuti ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Máris meg van mi lesz ma az ebéd... Minden van hozzá! Szuper ötlet, köszi! Nagyon csábító, tényleg ilyen időbe való...:o)

    VálaszTörlés
  3. Nea, igen rossz idő volt tegnap nálunk, megjegyzem ma is, de már legalább nem esik, 12 fok hideg, előző nap meg 30 fok meleg, mindig megviselnek ezek a nagy időjárás változások, hőmérsékletesések, ilyenkor az ebédfőzés valahogy huszadlagos, szerencsére a férjem nem válogatós, ha rántottát teszek elé azt is elfogadja, ezek a hozzávalók szinte mindig vannak itthon és olyan gyorsan elkészül, finom volt zöldsalátával, mert annyira nem volt semmihez kedvem, ilyenkor inkább olvasgatni szeretek nem sürgölődni a konyhában:-))))

    Krisztina erre az időre való meg, ha nincs időd és gyorsan szeretnél valami kiadósat, na erre tökéletes és finom:-))))

    VálaszTörlés
  4. most találtam rád. tetszik a blogod. feliratkoztam.

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/

    puszillak

    VálaszTörlés
  5. Nagyon köszönöm és megtisztelő:-))))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszik a recepted, klassz ebéd lehet belőle. :P
    Gondolom azóta már nálatok is jobb idő van...? Bár, azt én is sajnálom, hogy vége a nyárnak, most valahogy jobban szerettem volna, ha örökké tart. :)))

    VálaszTörlés
  7. Gabikám egyszer próbáld ki amikor nincs sok időd főzni, onnantól biztosan a kedvencetek lesz időnként, leginkább a hidegebb időjáráshoz passzol és nagyon finom:-))))
    Hát azt én is piszkosul sajnálom, hogy vége a nyárnak, bár a 30 fok feletti hőmérsékletet azt nem, de 30 fokig elviselném egész évben a jó időt,kár hogy nincs így:-)))))

    VálaszTörlés