a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2014. január 10., péntek

Könnyű kis reggeli....



Fügelekváros vajas kalács egy jó nagy bögre hideg tejjel.
Vajas pirítósra kenve is isteni.
Csodás reggeli.
Utána még jöhet egy alma vagy egy banán és ebédig, ami nálunk általában 2-3, de van, hogy 4 óra tájban szokott lenni, már kibírható az élet.
Magát a fügét, mint gyümölcsöt nem szeretem annyira, na jó ha van akkor megeszem, nem sokat egyet-kettőt, és vége is.
Aszalva télen nagyon szeretem, olvasás vagy tévézés közben észrevétlenül egy egész csomaggal is meg tudok enni, ami persze a kilóimnak, no meg a vércukorszintemnek nem tesz jót, de kit érdekel ez néha.
Olykor megengedek magamnak ilyesmit.
Viszont a fügelekvárt azt egyenesen imádom, ölni tudnék érte.
Néha lehet kapni, amikor olasz hetek vannak itt-ott, igazi finom, olasz bio fügelekvárt, na akkor beszerzek pár üveggel, őrizgetem, dugdosom és időnként csemegézem belőle így, mint ma reggel is.







4 megjegyzés:

  1. Anikó, nagy kedvencem a fügelekvár, de a füge is csak úgy önmagában.Irigyelem a finom reggelidet:) Egészségedre!

    VálaszTörlés
  2. Adél annyira jólesett, hogy elmondani sem tudom, nagyon finom egy lekvár, még van két üveggel a kamrában hála az égnek:-)))) Köszönöm nagyon:-))))

    VálaszTörlés
  3. Én nagyon szeretem az aszalt fügét van még most is, és én is tévézés közben nasizok belőle. De jöhet a mazsola vagy az aszalt szilva is. Fügelekvárt még nem ettem pedig biztos nagyon finom. De mi van azzal a sok magjával? Lekvár formában zavaróbb vagy ellenkezőleg, nem annyira mint az aszalt változatban? Ugyanis most van szederlekvárom és írtó sok mag van benne, csak úgy ropog a fogunk alatt, de az íze nagyon finom.

    VálaszTörlés
  4. Én is szeretek minden aszalt gyümit, a fügelekvárnál a mag egyáltalán nem zavaró, én a szederlekvárnál sem bánom a magokat, azt tudod, hogy az emésztésnél, a béltisztításnál nagyon jelentős szerepe van ezeknek a kis magoknak, úgyhogy ne bánd, csak egyétek, nagyon egészséges, ősszel amikor eszed a szőlőt akkor a magját is rágd össze és edd meg, az alma magját is, ezek mind fontosak:-))))

    VálaszTörlés