a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2010. december 26., vasárnap

Hát vége az idei karácsonynak is...




Vége a karácsonynak.
Nagy készülődés előzi meg, már hetekkel előtte tervezgetés, bevásárlás, mit vegyünk, mit főzzünk, mit süssünk, milyen ajándékok legyenek... stb.
Azután ez a három nap, mert én a 24-ét is teljes ünnepi napnak veszem, olyan gyorsan elszáll, mint a szél.
Igaz, nyugalmas ez a három nap, lelassulunk, tűnődők leszünk, finomakat eszünk, jókat beszélgetünk, sokat pihenünk, ebéd után ejtőzünk, olvasunk, filmeket nézünk /na nem a TV-ben/, sétálunk, havat lapátolunk, idén ebben is bőven volt részünk, nem baj kell a mozgás, a kutyussal futkározunk a kertben, néha sziszegünk, mert ez a nyavalyás térdízület fáj, mert nem jó ez a hideg nyirkos idő rá, de azért derűsen, békésen teltek el az ünnepek. Mot már az év végét várjuk, majd azután az új évben megint a szürke hétköznapokat, és a TAVASZT, ami ha lassan is, de biztosan közeledik...




4 megjegyzés:

  1. Kedves Anikó:-) Én is mindig azon tűnődöm, hogy milyen gyorsan futnak el tőlünk a napok, az ünnepek is. Talán egy kicsit ennek a kornak a betegsége ez, valahol azt olvastam, hogy a mai ember azért nem tudja megélni a mát, mert folyton kergeti a holnapot:-) Lehet benne valami:-)

    Remélem nagyon szépen telt az ünnep nálatok:-)
    Mi vidéken voltunk a szüleimnél, ahol anyukám azonnal beleszeretett Brútuszba, aki most, hogy már 1,5 hónapos, egyre élénkebb, játékosabb, egyszerűen imádni való. Jácinttal, a kölyökmacskával pedig olyan birkózásokat lerendeztek, hogy mindenki odavan értük. Jó hír, hogy kikérőzik. Fogalmam sincs hogy tanulhatta meg ilyen hamar, és néha egy folyékony kis tócsát ugyan még felfedezünk, de a szilárdabb dolgokhoz már kikérőzik, odaáll az ajtóhoz, és okosan néz:-) Anyukám azt az ötletet vetette fel, hogy talán a cicától leste el, aki nagy ficsúr ám:-)

    Remélem Falatka és a cicák is jó barátok, és nekik is jól telt az ünnep:-)
    Kellemes két ünnep közötti hangulatot neked:-)

    VálaszTörlés
  2. Hajnalka, nálunk is nagyon nyugalmasan, kellemesen telt az ünnep,örülök hogy nálatok is.De jó neked, hogy még hazamehetsz az Édesanyádhoz, nekem már ez volt az ötödik karácsony, amit Anyukám nélkül ünnepeltünk, szerencsére Édesapám még velünk van, nálunk él.Itt vannak a gyerekeim is egészen új évig, úgyhogy nagyon boldog vagyok:-)))

    Falat jóban van a cicákkal, imád szaladgálni velük, van egy jó hosszú folyosónk, nahát ott aztán fel és alá.
    Reggelente, amikor találkoznak, összedugják az orrukat, megszaglásszák egymást, így üdvözlik egymást és aztán megkezdődik a kergetőzés.
    Falat is szépen betartja már, hogy reggel kétszer kivisszük, egyszer ébredés után, egyszer pedig reggeli után, akkor mindig elintézi a dolgokat és legközelebb este a vacsora után visszük megint ki és reggelig már nem kell neki.De hát ő már 4 hónapos, még jó.

    Örülök,hogy Brutusz ilyen kis ügyes és okos, ő viszont még nagyon kicsi ahhoz, és ilyen kis tündéri, hogy jelzi már.Ez nagyon nagy dolog, örülj neki. Persze balesetek elő fognak fordulni, biztosan nálunk is még. De a nehezén talán túl vagyunk.
    Falat labdákat kapott karácsonyra, az egyik sippog őrületesen amikor a szájában van és harapdálja, majd megbolondulunk a hangjától. Kint a kertben dobáljuk neki jó messzire és visszahozza, imádja ezt a játszást. Szóval jól elvagyunk.
    Én is kívánok nektek további jó pihenést, jó evészeteket és sok örömötök legyen Brutuszban és a fejlődésében:-))))))

    VálaszTörlés
  3. No, úgy néz ki elkiabáltam ezt a nagy szobatisztaságot, épp este mondta anyukám telefonon, hogy talált egy kis meglepit a kutyustól:-) Ő most kint maradt szüleimnél a gyerekekkel, úgyhogy most egészen egyedül vagyok:-)

    Nahát, Brútusz is sípoló ajándékot kapott, de ő olyan kis sárga kacsát, mint amivel régebben fürödtünk:-) Jácint egy piros nyakörvet kapott, apró csilinegelő csengővel, vagy mi az, a papagájunk pedig egy olyan odakötözhető, lógó, kerek madáreleséget, amitől rendesen meg is ijedt, aztán addig-addig, míg végül ő győzött, és az eleség leesett:-)

    Sajnálom, hogy édesanyád már nem lehet veletek, én egyelőre elképzelni sem tudom, mi lenne velem a szüleim nélkül:(

    Viszont kellemes pihenést az év ez utolsó szakaszára neked, és szeretteidnek is:-)

    VálaszTörlés
  4. Hajnalka, nagyon köszi a jókívánságokat, nektek is minden jót:-)))
    Brutusznál is persze, hogy lesznek még balesetek, de ha minden nap ugyanabban az időben kap enni és mindig ugyanakkor viszitek ki, hamar rááll a kis szervezete, őt még ugye 3x kell etetni, mi már csak 2x adunk Falatnak, reggel és este, ez is könnyíti a dolgokat, de hát ehhez fel kell nőniük. Felnőtt kutyaként majd csak napi egy étkezés lesz.
    De az még odébb van.Nem akarom siettetni, mert annyira édes kicsinek, kis szeleburdi:-)))
    Puszillak Benneteket, most hogy egyedül vagy jól pihend ki magad, néha kell egy kis magányosság, csönd, nyugalom, gyerekek és állatok nélkül, utána az ember alig várja, hogy újra velük legyen:-)))))

    VálaszTörlés