a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2011. március 30., szerda

Ibolyás cukor



A kertemet valóságos ibolyaszőnyeg fedi. Illatosak, szépek ezek a kicsike virágok.
Eszembe jutott, tavaly sok blogon láttam, hogy kristálycukorhoz rakták az ibolya virágját és süteményekbe, desszertekbe való illatos cukrot kaptak. Gondoltam kipróbálom én is.


Most először csak keveset, ha beválik és tényleg olyan illatos lesz, akkor majd növelem az adagot.
Reggel szedtem, akkor még nem nagyon volt érezhető az illat, de most az előbb beleszimatoltam az üvegbe, hát valami csodás, mennyei illat dőlt belőle. Ha a cukor ezt átveszi, az valami szuper lesz.
Egyszer valamikor gyermekkoromban kaptam külföldről a szüleim ismerőseitől egy kis kerek fémdobozt, különböző színű, töltetlen, virág alakú, apró szemű cukorkák voltak benne. A narancsszínű az narancsízű volt, a málnaszínű az málnaízű, a zöld az almaillatú-ízű, de a lényeg, hogy volt benne ibolyaszínű és ibolyaillatú-ízű cukorka, az olyan finom volt, hogy máig emlékszem rá, szinte érzem az ízét is, ha behunyom a szemem és tisztán látom magam előtt a dobozt és a cukorkadarabokat.
Azóta se, soha többet nem láttam ilyen édességet.
Szeretném, ha ahhoz hasonlítana egy kicsit az én ibolyás cukrom.





10 megjegyzés:

  1. Tetszik ez a cukor :) ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Hú de nagyon jó ötlet,nekem is tele van az udvar ibolyával!

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is ibolyaszőnyeg borít mindent :-)

    Sajnos szűz terület nincs (saját kert), ahol ne járna autó avagy pisilő kutya :-(

    De a cukor illatát képzelem... :-))

    VálaszTörlés
  4. Ami,Ditta, nem az én ötletem, én is láttam csak, de gondoltam kipróbálom milyen lesz, ugyanis azt vettem észre, hogy egyre több és több lesz az ibolya, tehát utánpótlás lesz.
    Láttam levendulával is készítettek ugyanezt, de a levendula nekem inkább a tisztálkodáshoz, szappanhoz,ágynemű, fehérnemű illatosításhoz, ilyesmihez társul, nem az édességekhez:-))))
    Ditta ha szedsz, az üvegbe csak a szirmok kerüljenek, a zöldrész már ne és amikor minden szirmot beleszórtál mehet rá a cukor és jól rázogasd, forgasd össze, lezárod és egy óra múlva, ha megszagolod az a csoda amit érezni fogsz. Az ízét meglátjuk, azt még nem tudom:-))


    Viki,én is figyeltem arra, hogy ott szedjek, ahol Falatka nem "tiszteli meg" a látogatásával a helyet, ő inkább a hátsó kert nagy füves térségét szereti, a kerítés tövét, az meg van jó hosszan hátul és érdekes ott nincs ibolya, csak elől a ház körüli kertnél.
    A cukor illata fenomenális:-))))

    VálaszTörlés
  5. Kedvet kaptam kipróbálni, ki is nézek a kertbe van -e még ibolya??

    VálaszTörlés
  6. Rozmaring&ibolya, feltétlenül próbáld, minél többen megtapasztaljuk, hogy milyen annál jobb:-))))

    VálaszTörlés
  7. Még sosem kóstoltam, de isteni lehet!

    VálaszTörlés
  8. Duende, még én sem kóstoltam, de az illata már isteni, még várni akarok a kóstolással, hogy tudjon érlelődni. Gondolom a szirmok majd megfakulnak idővel, egyelőre szép lilák még:-))

    VálaszTörlés
  9. Azt hiszem kipróbálom én is.Otthon rengeteg ibolyám van, miért ne élvezhetnénk az illatukat elvirágzásuk után is.

    VálaszTörlés
  10. Judit próbáld ki, valami isteni illata van a cukornak:-))))

    VálaszTörlés