a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 12 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 8 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 9 éves

Keresés ebben a blogban

2011. március 17., csütörtök

Ötödik kenyerem, a hagymás
Március 15-re sütöttem, annyi a változás benne, hogy 1 fej hagymát vékony szálasra metéltem és kevés olajon megdinszteltem, majd belekevertem a lisztbe. A kenyér bélzetén nem látszódott, ízén picit igen.
Legközelebb a hagymacsíkokat lisztben forgatva fogom kisütni, hagyom kicsit szikkadni és úgy keverem bele a lisztbe, és legalább 2 fej hagymával készítem, hogy jól kiérződjön.
Kicsit tovább sütöttem a kelleténél, 30 perc fedve és 30 perc anélkül, ugyanis elfelejtkeztem róla, majdnem megégett. De nem, csak jól megsült, és nem ártott neki, csak még ropogósabb lett a héja.
Nagyon, nagyon finom lett.
Beleszerettem a kenyérsütésbe, az általam sütött kenyér ízébe, soha többé nem akarok bolti kenyeret enni, kivéve a lipótit. Miért nem tudnak ilyen kenyereket sütni mindenhol ?????6 megjegyzés:

 1. Nagyon guszta a kenyered. Amióta én is itthon sütöm, a család élvezettel eszi a kenyeret.

  VálaszTörlés
 2. Nálunk is így van, én meg egyenesen megveszek az általam sütöttért.Soha életemben nem voltam kenyeres, de most 180 fokos fordulat van, üresen is szívesen rágcsálom:-))))

  VálaszTörlés
 3. Szépséges lett ez is!

  Már két este is tudod mit vacsiztam Anikó?
  Saját sütésű kenyeret serpenyőben kevés olívaolajon gyönyörűséges ropogós-pirosra megpirítva, jól megfokhagymázva. Teával.
  Mesés. :)

  VálaszTörlés
 4. Duende, isteni vacsora, én is fogom így enni, mi is szeretjük így pirítva, nem beszélve a fokhagymáról, és boros tea hozzá, de jó citromossal is:-))))

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép kenyérkét sütöttél! :)

  VálaszTörlés
 6. Egycsipet, nagyon köszi a dícséretet, én is el vagyok ájulva, hihetetlenül finom és tényleg egyre szebb lesz minden kenyér próbálkozásom, úgyhogy egyiket sütöm a másik után:-))))

  VálaszTörlés