a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2011. március 17., csütörtök

Ötödik kenyerem, a hagymás




Március 15-re sütöttem, annyi a változás benne, hogy 1 fej hagymát vékony szálasra metéltem és kevés olajon megdinszteltem, majd belekevertem a lisztbe. A kenyér bélzetén nem látszódott, ízén picit igen.
Legközelebb a hagymacsíkokat lisztben forgatva fogom kisütni, hagyom kicsit szikkadni és úgy keverem bele a lisztbe, és legalább 2 fej hagymával készítem, hogy jól kiérződjön.
Kicsit tovább sütöttem a kelleténél, 30 perc fedve és 30 perc anélkül, ugyanis elfelejtkeztem róla, majdnem megégett. De nem, csak jól megsült, és nem ártott neki, csak még ropogósabb lett a héja.
Nagyon, nagyon finom lett.
Beleszerettem a kenyérsütésbe, az általam sütött kenyér ízébe, soha többé nem akarok bolti kenyeret enni, kivéve a lipótit. Miért nem tudnak ilyen kenyereket sütni mindenhol ?????







6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta a kenyered. Amióta én is itthon sütöm, a család élvezettel eszi a kenyeret.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is így van, én meg egyenesen megveszek az általam sütöttért.Soha életemben nem voltam kenyeres, de most 180 fokos fordulat van, üresen is szívesen rágcsálom:-))))

    VálaszTörlés
  3. Szépséges lett ez is!

    Már két este is tudod mit vacsiztam Anikó?
    Saját sütésű kenyeret serpenyőben kevés olívaolajon gyönyörűséges ropogós-pirosra megpirítva, jól megfokhagymázva. Teával.
    Mesés. :)

    VálaszTörlés
  4. Duende, isteni vacsora, én is fogom így enni, mi is szeretjük így pirítva, nem beszélve a fokhagymáról, és boros tea hozzá, de jó citromossal is:-))))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép kenyérkét sütöttél! :)

    VálaszTörlés
  6. Egycsipet, nagyon köszi a dícséretet, én is el vagyok ájulva, hihetetlenül finom és tényleg egyre szebb lesz minden kenyér próbálkozásom, úgyhogy egyiket sütöm a másik után:-))))

    VálaszTörlés