a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. február 25., szombat

Régi titkos vágyam volt egy utazás az Orient Expressen


Ez most már örökre vágy marad, de mindig ábrándoztam róla, hogy milyen romantikus, titokzatos és izgalmas lenne végigutazni a teljes vonalán Londontól vagy Párizstól Konstantinnápolyig azaz Isztambulig.
Fejedelmi kiszolgálással keleti kényelemben.
Sokat utaztam szerte szét a világban, sok mindent láttam, de ez kimaradt.
Utaztam hálókocsis vonaton is, imádok aludni a robogó, zakatoló vonaton, de ilyen elegánsan, kényelmesen nem.
Azt hiszem a képek önmagukért beszélnek.
Azért csak picit vagyok szomorú.
















Képek forrása az internet.

10 megjegyzés:

  1. Miért mondtál le az álmaidról? Ha pénz az akadálya? ne foglalkozzál vele vettem ma lottót ha megnyerem az ötöst, befizetlek egy ilyen útra!
    Nekem ilyen álmaim nem voltak soha, bár nem is szerettem utazgatni sem. Milyen jó hogy nem volt ilyen jellegű igényem mert lehetőségem sem lett volna rá!:)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg pazar utazás lehet...Máris magam előtt látom az úrinőket a csodás, abroncsos ruháikban, kezükben a csipkés napernyővel...Már nincs meg ez a vonat? Vagy legalábbis a másolata?

    VálaszTörlés
  3. Éva igen valószínű ma már túl sokba kerülne, aranyos vagy de nem fogadnám el,ha nyersz a lottón neked is van hova tenned azt a pénzt, de azért köszi a kedves ajánlatodat:-))))
    Én mindig szerettem utazni, a munkám is az idegenforgalomhoz kötött 32 éven át, tehát könnyebben volt lehetőségem is, utaztam eleget is, de ez az Orient olyan elérhetetlen volt.
    Most már az is marad:-))))Ettől azért nem vagyok szomorú, minden vágya nem teljesülhet az embernek,azért elég sok meg teljesült:-)))

    Krisztina ezzel a vonattal pazar az utazás, ez a vonat most is megy az eredeti régi,ódon kocsikkal, képzeld volt egy időszak a XIX.században amikor Bécsből Magyarországon keresztül ment és Budapesten megállt, majd ment tovább délnek. Most vagy Londonból indul vagy Párizsból, attól függően van-e Londonból utas, Svájcon keresztül, Velencén át Isztambulig.Csodás vidékeken keresztül, közben szuper kiszolgálással és kényelemmel. Minden nagyobb városban megáll pár órára ahol az utasok kiszállhatnak, nézelődni, várost nézni, vásárolni stb.:-))))

    VálaszTörlés
  4. Szabad a hely, ide ülhetek egy kicsit? Valamiért könnybe lábadt a szemem...
    Éva, milyen kedves vagy, Krisztina én is vizuális vagyok.
    Kedves Anikó, ha látnod kell, még fogod! Jó lenne Veled menni...egyszer...vagy legalább elkisérni a pályaudvarra.

    VálaszTörlés
  5. Ezért szoktam időről-időre megnézni a Gyilkosság az Orient expresszen filmet. Abban nagyon jól lehet érzékelni, milyen klassz lehet ezzel a vonattal utazni. No meg Agatha Christie zsenialitáséért és a pazar szereposztás sem utolsó szempont. :)

    VálaszTörlés
  6. Mági szívesen el is vinnélek, a szomszéd kupéban kényelmesen ellaknál te is, együtt étkeznénk, néznénk a tájat és sokat beszélgetnénk, vinnénk az Évát is, ő a következő kupéban lakna, szerintem megszeretné az utazást egy kicsit, mert ez kényelmes lenne, nem kéne annyit járkálnunk, én is fájós lábú vagyok nagyon:-)))))))

    Duende nekem is a kedvenceim közé tartozik Agatha Christie összes krímije, élvezetes, nagyon szórakoztató, a belőlük készült filmek is jók mind. Különben is, ha megkérdeznének hol szeretnék még élni, ha nem Magyarországon /persze ez erősen hipotetikus kérdés, mert természetes hogy itt, hol máshol, ahol született az ember, ahol a családja, rokonai élnek/ akkor Angliát mondanám, abból is a vidéki Angliában bárhol élnék szívesen, manapság lehet még honvágyam se lenne nagyon:-)))

    VálaszTörlés
  7. Elhiszem, sőt csatlakozom a véleményedhez:)

    VálaszTörlés
  8. Ahányszor benézek hozzád, ide újra visszajövök, mert olyan csodálatos lehet ilyen vonaton utazni. Már a férjemnek is mutattam és ő is tudja, hogy nekem nincsenek vágyaim utazás terén, megelégszem itt a határainkon belüli nyaralásokkal, de egy ilyen kalandra biztosan repesve mennék!!! Én is mehetek veletek? :))

    VálaszTörlés
  9. Barbi ez egy szuper vonat, naná hogy jöhetsz, tudod mennyi fülke van egy ilyen hálókocsis kupéban?? Sok, bőven elférünk, mindenkinek saját külön fülkéje van. Azért tettem fel ide a blogra, mert én is imádom már a látványát is:-)))))

    VálaszTörlés