a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. június 15., péntek

Zsenge zöldborsóleves, tejberizs torta és egy fránya vírus ?...








Évek óta nem voltam beteg, idén viszont már ez a második lerobbanásom, szörnyen érzem magam, nem tudom mi van velem, mitől vagyok most ilyen kripli.
Ismerősöktől tudom, hogy nem vagyok ezzel egyedül, itt a faluban és az 1 km-re levő városkában is sokan betegek, valami kis járványocska van itt a környéken, hogy a fene vitte vóna el.
Nahát ezt a vírust vagy baktériumot kaptam el vásárlás közben  vagy a fodrásznál, megfogtam valamit valaki után aki beteg volt, és én is az lettem.
Kedd óta tart és még messze nincs vége, torok és füljárat viszketéssel kezdődött és utána bedagadt az összes felsőlégúti nyálkahártya, de az érdekessége, hogy az orromat nem tudom, de nem is kell, mert nincs mit fújni, de levegőt csak orrcsepp használatával kapok, sípolnak a tüdőhörgőim és persze köhögök ezerrel.
Első nap láz is volt, de a lázcsillapító hatására az legalább megszünt.
Sokat fekszem, mert húz az ágy, fáj mindenem, de azért valamit enni is kell.
Több napra főztem egy nagy fazék zöldborsólevest és tejberizst, a levest a férjem is meg tudja melegíteni.
A reggeliket, vacsorákat ő készíti, állítja össze, maximálisan kiszolgál.




Máskor ennek a levesnek az elkészítése cakk-pakk fél óra, most másfél óráig tartott, mert majd beszakadt a hátam a zöldségpucolás alatt.
Recept leírása itt.






A tejberizs még az ami ilyenkor kihúz a gödörből, leves után jó második fogás és gyorsan megvan.
Direkt sűrűbbre főztem most - máskor jobban szeretem szottyosan - és jó vaníliásan, amikor felszívta az összes tejet, és teljesen kihűlt, összeállt egy tömbbe, kiborítottam egy tálra és ilyen tortaformán lehetett szeletelni, sok finom lekvárral megpúpozva és/vagy kakaóval.
Bár nekem mindegy is, mert sem illatokat-szagokat, sem ízeket nem érzek.
Borzasztó, akár fűrészport is ehetnék.
Recept leírása itt.





8 megjegyzés:

  1. Jobbulást Anikó, pihenj sokat és mielőbb gyógyulj meg! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Duende, teljes dögrováson vagyok, épp néztem, még a képeim is botrányosan rosszak, de nincs erőm semmihez:-)))))

    VálaszTörlés
  3. Mielőbbi javulást kívánok neked:) S milyen szuper vagy, még betegen is főztél, de mostmár inkább pihenj, az a legjobb gyógyszer:)

    VálaszTörlés
  4. Remélem már jobban vagy, a nyári vírusok könnyen jönnek... A leveskét megenném, most rögtön és a tortát is. A múltkor én gyümölcsösre csináltam, úgy is fincsi volt. Pihenj sokat!

    VálaszTörlés
  5. Hűha, de vacakul hangzik... Rémes lehet :-((( Gyors gyógyulást és kitartást kívánok!!!

    VálaszTörlés
  6. Anikó drága! Gyógyulj meg minél hamarabb, jobbulást kívánok!!!!!! Biztos ez a kórság is hamar elmúlik. Az ételek viszont nagyon fincsik.

    VálaszTörlés
  7. Anikó most olvasom milyen beteg vagy, de lehet mostanra már jobb a helyzet... ? Ennél nincs is rosszabb, főleg ilyen melegben, ezért ne is tevékenykedj nagyon a konyhában, hanem pihenj sokat!
    A borsóleves isteni, én minden nap megenném annyira szeretem, jó édesen, általában 3 ek. cukrot teszek bele. :DD Totál hibbantak vagyunk, mi ezt szoktuk meg, de anyósom sósan készíti és azt is szeretem, de az teljesen más ízű. A tejberizs is isteni, de a nagy kedvencem a rizsfelfújt!! Na, tehát szuper ételekkel kényezteted magad, és kívánom, hogy mielőbb gyógyulj meg!!! Puszi! :)

    VálaszTörlés
  8. Lányok annyira helyesek vagytok, hogy könnyekig meghatódtam, amikor ma megláttam mennyien írtatok, nagyon köszönöm a kedvességeteket.
    Én annyira beteg voltam, az eszemet nem tudom mikor volt ilyen, láz, iszonyatos köhögés / de a hányásig, már elnézést/, egy hétig feküdtem, de nem is tudtam volna mást csinálni. Heveny bronchitisem volt, azaz légcsőhurut és gyulladás, de nem vírustól, sem baktériumtól, hanem a légkonditól, vásárlás közben a Sparban meghűltem vagy mi, úgy hogy nagyon vigyázzatok !!!!!!!

    VálaszTörlés