a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2016. március 23., szerda

Húsvéti menüajánlataim... nagy összefoglaló

Ajánlataim, amelyek egyszerűek és finomak, részletesen is megtalálhatóak jobbra lent a RECEPTEK címszó alatt ABC sorrendben, vagy minden kép alatt a linkre kattintva, jó böngészést mindenkinek :-)

zsanuaria.blogspot.hu/2011/04/husveti-menuajanlat.html

Levesek:
Almaleves  itt

Meggyleves  itt

Sonkaleves  itt

Húsgombócleves itt

Gerslileves füstölt sonkával  itt

Bableves aszalt szilvával  itt

Kukoricaleves sült kolbászkarikákkal  itt

Tejszínes szilvaleves  itt
fagyasztott szilvából


      Tejfölös, tárkonyos nyúlaprólékleves mini zsemlegombóccal  itt

Kencék és
zöldségköretek:


Zsidótojás itt

Hagymás túrókrém itt

Kolbászkrémes sajttekercs  itt

Buggyantott tojásos, pirított kenyérkockás saláta itt

Tejszínes zöldségek húsokhoz itt és itt

Tejszínes spenótos kukoricaköret  itt

Szalonnapörc zsírján pirított kelkáposztacsíkok  itt

Ceruzabab köret sülthúsokhoz  itt
+ ugyanitt a rizsköret kétféle párolási módja is megtalálható

Saláták:
Az alábbiak nálam kivétel nélkül mind a hagyományos ecetes cukros lével készülnek, vagy vinaigrette öntettel, mert mi ezeket szeretjük.
Hiába tudok mindenféle, ilyen-olyan csodás önteteket, az én családomnak csak ez a kettő kell, nekünk ez ízlik a legjobban.

Cukros-ecetes felöntőlé: hozzávalók jól elkeverve a teljes oldódásig, majd ráöntve a salátára étkezés előtt max 1 órával.

6-8 dl jéghideg víz
1 tk. só
4 ek. cukor
4-6 ek. ecet /10%-os/

Vinaigrette öntet: itt is az étkezés előtt max 1/2 órával ráönteni a salátára és jól elkeverni.
1 ek. dijoni mustár /vagy más jó minőségű mustár/
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors ízlés szerint
1 tk. cukor
3 ek. ecet /10%-os/
6 ek. extraszűz olívaolaj

Fontos ! még az olaj hozzáadása előtt kell mindent egyneművé kikeverni, mert a só vagy a cukor az olajban már nem oldódik !!!
Az adagot lehet emelni az arányok változatlan hagyása mellett.

hagymás paradicsomsaláta

fejes saláta

régi vagy új káposztasaláta

vegyes saláta  /fejes zöldsaláta, sárgarépa, uborka, káposztacsíkok/

sárgarépa saláta  /tökmagolajjal pöttyözve/


jégsaláta, hagyma és uborka keveréke

uborkasaláta +fokhagyma +petrezselyemzöld

tejfölös uborkasaláta

lila káposztasaláta, hagyma és sárgarépa

petrezselymet apróra vágva szinte mindegyikhez szórok


sopszka saláta  itt
Ez a saláta öntet nélküli: mindössze csak 4 hozzávalóból:

Főételek:

Bakonyi csirkemell itt

                                Birkapörkölt bográcsban   itt   /szép idő lesz idén a szabadban főzéshez/

Főtt marha tormaszószban itt

Nyári töltöttkáposzta itt

Sült pecsenyekacsa itt

Stefánia vagdalt itt

Rozmaringos sült báránycomb  itt

Sonkával töltött krumpligombóc tormaszósszal  itt

Töltött hús  itt

Ropogósra sült pulykacombok  itt

Desszertek, sütemények:

Tejszínes gyümölcsrizs itt

Dióspiskóta csokiöntettel itt

Madártej itt

Kakaós kevert itt

Meggyes mákos itt

Mandulás répatorta  itt


Tejszínkrémtorta... kétféle ízesítésben... grillázsos és kókuszkrémes...  itt


Citromos joghurt-torta  itt

Citromos álom... sütés nélküli  itt

Pogácsák, sajtos rudak: 

Sajtos pogácsa  itt

Tökmagos pogácsa  itt

Sonkás sajtos lepény  itt

Sajtkrémes pogácsa  itt

Sajtos rudak ropogósak  itt és itt

Remélem tudtam ötleteket adni, ezek egyszerű elkészítésű ételek, nem kell minden időnket a konyhában tölteni, érdemes sok időt a szabadban tölteni, akár ott is sütni- főzni,  szabad tűzön az egész családdal.

Mindenkinek nagyon kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok sok szeretettel!!!!

5 megjegyzés:

  1. Végigböngésztem,csodásak! :) Én is nagyon boldog húsvéti ünnepet kívánok Nektek, Anikó! Puszillak, és azért pihenj is. :)

    VálaszTörlés
  2. Tudod igyekeztem összeállítani a hagyományos magyar konyhához illő fogásokat meg hogy mindenből legyen választék. Nálunk ennek a negyede sem lesz idén, de régebben sem volt, bár valamennyi étel valamikor szerepelt a palettán, szóval csak gusztust szerettem volna csinálni mindenkinek az összeállítással, meg kedvet a húsvéthoz, nekem ugyanis nem nagyon van, de azért összehozom a legszükségesebbeket :-)
    Krisztikém jó ünneplést, fincsi fogásokat, szeretetteljes ünnepeket kívánok nektek sok-sok puszival :-) :-) :-)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! :)

    Jaj, nálunk sem... nem is lehet ennyi mindent egyszerre megenni... :))
    Hidegtál lesz sonkával, tojásos töltött dagadóval, kolbásszal, sárgatúróval, főtt tojással, kaláccsal, és oersze tormával. Főzök húslevest, és valamilyen körtés husit gondoltam rizzsel, meg készítek kevés majonézes krumlisalit is, az jó a hidegtálhoz. Sütiből az aprót tennap megsütöttem, és szerintem hamis somlóit csinálok krémes finomságnak, az egyszerű, gyors és nagyon fini. Mást nem terveztem. :)

    VálaszTörlés
  4. Szuper az összeállításod :-)

    VálaszTörlés
  5. :) akkor hajrá, ma kezdődik a nagy sütés-főzés :)

    VálaszTörlés