a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 10 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 6 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 7 éves

Keresés ebben a blogban

2017. február 15., szerda

Jó kis könnyű estebéd...

 
Vajon sült csirkecomb, párolt gombával és szilvaszósszal
Hozzávalók:
2 db csirkecomb
5 dkg vaj, só, bors
1 doboz csiperkegomba konzerv
2 dkg vaj, őrölt bors
1 ü. szilvabefőtt
1 tasak tejszínpudingpor
1 dl tejszín
cukor
mézesfűszer keverék
A megtisztított csirkecombokat forró vajon mindkét oldalán megkapattam, majd fűszereztem és kevés vizet aláöntve puhára pároltam, végül zsírjára sütöttem.
A gombakonzervet levétől leszűrtem és a gombaszeleteket forró vajon enyhén piros ropogósra pirítottam, a vége felé meghintettem őrölt borssal.
A szilva befőtt levét leszűrtem egy lábasba, kiegészítettem vízzel, szórtam hozzá pár evőkanálnyi cukrot, mézesfűszer keveréket és felforraltam, közben kikevertem a pudingport kevés hidegvízzel és besűrítettem a fűszeres szilvalevet, hozzátettem a szilvaszemeket is, összeforraltam kb. 1 dl tejszínnel.
Valami olyan csodásan finom estebédem lett, nagyon szerettem.


A pocsék ronda képekért elnézést kérek, mentségemre szól, hogy későn lett kész az étel, nagyon éhes és türelmetlen voltam már, nem foglalkoztam a szép kompozíció kialakításával, amilyen rondának látszik, olyan fincsi volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése