a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2017. február 18., szombat

Vajban sült csirkemell szintén vajban pirított gombával...

Egész nap szenvedtem, hogy mit egyek, és amikor már majdnem lezuhant a vércukrom az éhségtől, hogy gyorsan majszolnom kellett egy banánt és akkor jött az isteni szikra, hogy van nekem csirkemell-filém, nosza gyorsan fölszeleteltem vékony szeletekre, sóztam, borsoztam, serpenyőben vajat olvasztottam és amikor már jó forró volt szépen beleraktam a szeleteket és mindkét oldalukon átsütöttem, egy ideig fedő alatt, az egész végül is pár perc oldalanként.
Menet közben jutott eszembe a gomba is, nosza a spájzból kikaptam egy dobozkával - milyen jó, hogy mindig tartok itthon pár dobozzal - levétől leszűrtem, lecsöpögtettem és amikor a húsok kisültek ugyanabba a jó kis fűszeres vajba beledobtam és szintén pár perc alatt lepirítottam. Különben is valamiért megőrülök a pirított gombáért, már a múlt héten is ettem egyszer és most is együltő helyemben megettem az adagot, jó, nem volt olyan sok. Viszont eszméletlen finom volt így együtt a kettő, no meg nagyon éhes is voltam, majdnem a rosszullétig.
Állítom, hogy ezek a végtelenül egyszerű, félkézzel összedobott ételek a legjobbak a világon.
Receptet nem írok, mert nincs miről.





8 megjegyzés:

  1. Anikó, itt Egerszegen a 80-as, 90-es években nagy divat volt a boszorkányflekken. Szinte minden étterem étlapján szerepelt. Semmi extra, de én is szerettem. A húst ki kell klopfolni (tarjából a legjobb, de karajból, szűzből vagy csirkemellből is jó), sózni, borsozni, mustározni, majd vaj-olaj keverékén elősütni. A visszamardt zsiradékban szeletekre vágott csiperkét sóval, kakukkfűvel, borssal megpirítani, majd kis időre félretenni, míg kihűl. Addig a sonkát (szerintem igazi sonkából finom, nem sonkaszalámival, régen abból csinálták) csíkokra lehet vágni, a sajtot (sok sajtot) lereszelni, majd ezt a kettőt hozzákeverni a pirított gombához. A sütőt forróra előmelegíteni. Egy tepsit ki kell vajazni, ebbe leteríteni a hússzeleteket, a tetejükre halmozni a gombás-sajtos-sonkás keveréket, és addig sütni csak, míg a sajt megolvad rajta. És ennyi. Sült burgonyával kínálták. :)

    VálaszTörlés
  2. Képzeld, reszeltem le hozzá sajtot és elfelejtettem hozzátenni, ilyen süket vagyok, ill. annyira éhes voltam, ugyan nem ismertem ezt a bosziflekkent, de legközelebb úgy csinálom, ahogy leírtad :-)
    Valamiért ezért a vajban sülttért és a pirított gombáért meg vagyok őrülve, annyira jólesik és annyira kívánom, nem tudom már a hányadik ilyen sütést eszem mostanában :-)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is vannak ilyen korszakaim :)) Most éppen hetente 2-szer főzök kompótot. Minden nap eszem. Egy időben meg a savanyú tojásleves volt toppon, hetente 1-szer minimum főznöm-ennem kellett, de volt hogy többször is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valszeg valami hiányunk van és ezekből kapja meg a szervezet, azért vagyunk ennyire rápuccanva valamire :-)

      Törlés
  4. Édes cicáid vannak. Meghozta az étvágyat az ebédhez weboldal fejlesztés után.
    Köszönöm! Szép Napot!

    VálaszTörlés