a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2018. április 14., szombat

Mai ebédem...



Kockaleves csigatésztával... 2 l vizet felforraltam, beledobtam 3 db tyúkhúsleves kockát, 1 ek. ízvarázs zöldséges fűszerkeveréket, fél db vöröshagymát, 4-6 gerezd fokhagymát, pár karika csípős hegyes erős paprikát és összefőztem, majd 2 maroknyi csigatésztát is félpuhára főztem benne. Tovább nem érdemes, mert állásában is tovább puhul a tészta. Jó csípős és nagyon finom lett.
Olyankor készítem ezt a levest amikor semmi nincs itthon, sem húsos csont, sem baromfi aprólék, de még leveszöldség sem, egyszerű ugyan de ízes leves, kényszerből.

Sertéstarja hagymásan pirospaprikásan krumplipürével... 3 szelet szép sertéstarját kicsit klopfoltam és jól befűszereztem sóval és borssal. 2 fej hagymát félkarikára aprítottam. Serpenyőbe 2 ek. mangalicazsírt olvasztottam, amikor már forró volt egy tálba lisztet szórtam, amiben megforgattam a hús szeleteket és mindkét oldalukon elősütöttem pirosra, majd kivettem és félretettem egy tálra. A visszamaradt zsíron megdinszteltem a hagymakarikákat, majd visszatettem rá a hússzeleteket, meghintettem pici pirospaprikával és kevés vizet öntöttem rá, majd fedő alatt puhára pároltam. Finom omlós lett a hús, a szaft kellően sűrű és ízes a fűszerektől és jó hagymás lett.
Sok vajjal kikevert krumplipürével tálaltam magamnak, terveztem ugyan, hogy eszem mellé céklasalátát, de végül elfelejtkeztem róla.
Finom volt minden.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése