a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2018. november 23., péntek

Tojásleves újszerűen... tejszínesen, petrezselymesen



 Gondoltam egyet és a savanyú tojáslevest így, ilyen újszerűen készítettem el, bár a magyaros formációt is szeretem, de kíváncsi lettem, hogy így másképp milyen lesz, nem csalódtam, szintén nagyon finom, máskor is fogom így készíteni.
Savanyú tojásleves újszerűen
 Hozzávalók:
olaj, liszt, késhegynyi pirospaprika
1 pici vöröshagyma apró kockákra vágva
3 gerezd fokhagyma szintén apróra...
1,5 l víz, só, bors
3 egész tojás
kb. 1 dl tejszín
sok apróra vágott petrezselyemzöld
2 tk. ecet
Elkészítése:
Vékony fehér rántást készítek egy kisebb fazékban, hozzáadtam a vöröshagymát, a 3 gerezd fokhagymát, kicsit összedinszteltem, rászórtam a késhegynyi pirospaprikát, épp csakhogy pici narancsos színt adjon a levesnek és feöntöttem 1,5 liter vízzel, sóztam, borsoztam, felforraltam, amikor forrt a 3 db tojást egyenként beleütöttem, elkevertem óvatosan, végül meglocsoltam tejszínnel és megszórtam nagyon sok apróra vágott petrezselyemmel, forraltam még egyet rajta és 2 tk-nyi ecettel savanyítottam /10%-os/.
Nagyon finom lett így is.
Szeretem magyarosan is, a hagyományos babérleveles főzéssel is, de egy hirtelen ötlettől vezérelve kipróbáltam így, kicsit másképp is.
Működik így is.
Második fogásnak Krumplikása készült.
Szeretem, de annyira laktató, hogy egy télen max. ha kétszer elkészítem.
Receptje   itt és   itt  megtalálható.





3 megjegyzés:

  1. Ez a leves csakis finom lehet!Azt hogy mit szólna ilyen ízesítéshez férjuram azt nem tudom de én egyszer teszek egy próbát !

    VálaszTörlés
  2. Éva a leves meglepően finom így is, meg magyarosan is, azt tudjuk, hogy a férfiak nem szeretnek újdonságot kipróbálni, csak a megszokottat, holott meggyőződésem, hogy ha megkóstolnák ízlene nekik is :-) De az én férjem is ilyen maradi volt már ami az ételeket illette :-)

    VálaszTörlés
  3. Nekem biztosan így is ízlene a tojásleves, szeretem a petrezselymes ételeket, használom is jó bőven mindenfélébe. Egyszer kipróbálom, bár a család biztos nem fog rajongani a "cafatos" tojásért, de egyszer kibírják ők is! :D

    VálaszTörlés