a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2019. szeptember 3., kedd

Mára nagyon fincsi ebédet találtam ki...


 Tejfölös karajszeletek spagettivel...
Nekem a legfinomabb szószos húsétel, gyerekkoromban a menza sztárja volt ez az étel, alig vártam mindig, hogy legyen. Felnőttkoromban is rendszeresen készítem. Jó hozzá karaj helyett a sovány sertéscombszelet, a csirke vagy pulykamell szeletelve, spagetti helyett a makaróni vagy a nokedli.
Ezekkel mind jó.

Hozzávalók:
karajszeletek
6-8 gerezd fokhagyma
1 ek. mustár, só, bors
kb 3 dl tejföl
spagetti
A spagettinek odatettem bő sós vizet forrni, majd 8 perc alatt roppanósra főztem, leszűrtem, pici zsiradékkal összekevertem és melegen tartottam a tésztát.
A hússzeleteket kicsit klopfoltam, sóztam, borsoztam, addig állt, amíg megpucoltam a meglehetősen sok fokhagymagerezdet és apróra vágtam, egy lábasban 1-2 kanálnyi olajat forrósítottam, majd a húsokat mindkét oldalukon lisztbe forgatva, a forró olajban piros kérgesre sütöttem, majd megszórtam a fokhagymával, rányomtam a mustárt, és annyi vizet öntöttem alá, hogy épp ellepje, jól elkevertem és összepároltam, ez körülbelül 5-8 perc, majd rákanalaztam a tejfölt is és azzal is összeforraltam. Kellemes sűrű szaft képződik, mint a képeken is látszik. Ha szükséges még lehet sózni és borsozni, majd forrón tálalni.
Nagy kedvencem.

Nudli prézlisen, cukrosan, szilvamártással...
Napok óta kívántam a nudlit, csak éppen nem akaródzott nekiállni, különben is 1 főnek nagyon nehéz olyan keveset készíteni, hogy 2 evésnél ne legyen több.
Így készen vettem egy csomaggal, tartottam tőle, de nem bántam meg, mert finom, így csak kifőzni kellett, 2-3 perc kell a forrástól számítva, közben megpirítottam kevés zsiradékon a zsemlemorzsát, és amikor leszűrtem a nudlit alaposan összeforgattam a prézlivel.
Tálaláskor meghintettem cukorral és kanalaztam mellé szilvaszószt, amivel idén egyszerűen nem tudok betelni. 
Mióta nincs szilvafám esküszöm több szilvát ettem, míg ott volt a besztercei szilvafa. Pedig az is elfogyott, de abból fagyasztottam télire is gombócnak, pitének, akkor is készítettem mártást is.
Most meg veszem kilószámra. Nagyon finom gyümölcs, bár én az összes őszi gyümölcsöt szeretem, ezért is jó évszak az ősz, mert rengeteg és sokféle gyümölcs kapható.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom ételeket készítettél, mindegyik jöhetne nekem is. Változatlanul nagyon "ízesen" írod le az elkészítés menetét, amit jó olvasni.

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek az előttem szólóval! Tényleg ízesen írod, jó olvasni kedvet kap és bátorságot az ember hogy elkészitse. Üdv, Betti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Betti, no ennek örülök a legjobban, ha valaki aki olvassa a szösszeneteimet, kedvet kap az elkészítésére, ezért érdemes csinálni, nagyon köszönöm :-)

      Törlés