a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2010. április 28., szerda

Pirított csirkemáj főtt krumplival...




A múlt héten a vacsoracsatában, B.Tóth László retro- vacsorájánál láttam ezt az ötletet.
Mármint, hogy nem sertés vagy marhamájból készíti a resztelt májat, hanem csirkemájból.
Jó ötletnek tartottam, nos kipróbáltam.
Nagyon finom és tényleg lágyabb ízű, könnyebben emészthető a gyomornak.
Elhatároztam, ezentúl csak így készítem.
Arról nem beszélve, hogy a gyerekeimnek így ízlik, míg a többiből készültet megkóstolni sem hajlandóak.

1 kg csirkemáj
4 db nagyobb vöröshagyma, szálasra vágva
bors, pirospaprika
1 kg burgonya, nagyobb kockára vágva, sós vízben puhára főzve.
1-2 ek olaj

A csirkemájat átnéztem, az ereket kivágtam, és csíkokra metéltem.
A hagymákat tisztítás után szálasra aprítottam, majd 1-2 ek felforrósított olajra dobtam.
Amikor láttam, hogy a hagyma már összeesett kicsit, rácsúsztattam a májat, és nagy lángon elkezdtem pirítani. Állandóan forgattam, hogy minden oldala jól megsüljön. Az egész kb. 10 percig tart, 5 perc a hagyma dinsztelése, és 5 perc a májé.
A végén meghintettem pirospaprikával és borssal, majd jól elkevertem.
Elegendő szaftja is lett.
Sós vízben főtt burgonyával tálaltam és savanyúsággal.

A májat csak a közvetlen fogyasztáskor szabad megsózni, mert megkeményedik!!!


2 megjegyzés:

  1. Én is csirkemájból szoktam, nagyon szeretjük! És milyen régen csináltam...

    VálaszTörlés
  2. Én most először csináltam, de ezután csak így fogom, annyira ízlett az egész családnak.

    VálaszTörlés