a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2010. december 2., csütörtök

Falatka ismerkedése a hóval



Falatka 4-ik hónapos. Életében először lát havat.

                                      
  Volt nagy csodálkozás milyen lett a világ.


Menjünk már ki



Először nem akart belemenni a hóba, most meg már nem akar kijönni belőle.


Annyi rejtelmes illat van a hó alatt, neki azt mind fel kell deríteni.


Mi lehet a hó alatt ?


Miért kell a gazdira figyelnem állandóan...


Igy ül egy komoly kiskutya tünődve, merre is induljon, amikor annyi mozgás van, levelek, ágak, mindenre figyel. Imádja megenni a csipkebogyót, minden sétánál arra vadászunk a rózsabokrok tövénél.
Isteni csemege.



9 megjegyzés:

  1. Jaj, én imádom az ilyen bejegyzéseket! Olyan kedves életszaguk van, hogy néha akaratlanul is feltölti az embert egy kicsit! :-)

    Én máris imádom Falatkát, remélem ezzel még nem sértettem meg (elméletileg) brúnót, aki december 5.-én lesz egy hónapos, tacskó, és karácsonytájt kerül el hozzánk. Lelkileg már készülök a szobatisztaságra neveléstől, kiscicám, Jácint úr, első naptól nagyon intelligens módon saját wc-re járt, manapság meg már kikéredzkedik, amivel igen boldoggá tesz:-)

    Zsanuária, sokszor írj még ilyen kis beszámolókat, nagyon élvezem! :-)

    VálaszTörlés
  2. Hajnalka nagyon kedves, aranyos vagy, tudod annyira elámulok ezen a kis állaton, annyira okos, aranyos, de 12 órás munka is van vele, bár elég gyorsan haladunk a szobatisztaság felé, rengeteget kellett takarítanom eleinte, most már sűrűn megyünk ki,általában étkezések után, mert ő még 3x eszik, és egyre többször sikerül kint, mindig nagyon dícsérem. Rengeteget kell játszani vele, de ha látja, hogy a számítógéphez ülök, akkor nem nyaggat, szépen eljátszik egyedül, például egy darab csipkebogyót egy óráig kerget a nappaliban, görgeti, pofozgatja, rágicsálja. Persze a szőnyegeket mind felszedtük, mert a parkettet könnyebb takarítani, majd ha stabil lesz a wc ügy akkor visszatesszük majd.A cicáinkkal ilyen nem volt, 7 hetes koruktól alomra mentek, de őket is imádtam figyelni, mindegyik egy kis egyéniség. A gyerekeim már felnőttek, energiám még van, most ezekkel a kis állatokkal bíbelődünk.
    Látod mennyit tudok locsogni róluk, imádom őket.Falatka fejlődését tervezem, hogy rendszeresen bemutatom a blogban. A férjemmel mindig azt mondjuk, ők a mi "szőrös unokáink", mivel még nincs unokánk, pedig már lehetne.

    VálaszTörlés
  3. Annyira aranyos Falatka, elhiszem, hogy imádjátok!:)

    VálaszTörlés
  4. Kata, az utóbbi idők legjobb története, hogy hozzánk került, nagyon örülök neki:-))))


    Araniel, már kezd "komoly" kutya formája lenni,
    szóval alakulunk:-))))

    VálaszTörlés
  5. Hát, Anikó, majd adhatnál néhány jó tanácsot, hogy is neveljem szobatisztára a kutyust. Volt már kutyánk, de ő már nagyobb volt, mikor hozzánk került, és egész hamar megtanulta, hogy vinnyogni kell, ha ki akar menni. A kis tacsi meg nagyon fiatal - ennél fogva biztosan írtó édes lesz - amikor hozzánk kerül, és gondolom szobatisztátlan is. Egy kicsit félek is ettől az egésztől, de engem mindig minden bolondságra meggyőznek a gyerekeim, így most ebbe is belementem. Na jó, bevallom, ha okos kis kutyus nevelkedne belőle, én is nagyon örülök majd belőle, mert amúgy imááádom a kutyákat:-)

    A szőnyegfelvétel iszonyú jó ötlet, én is felszedem majd, a gyerekeim padlószőnyegés szobáját meg majd zárva tartjuk:-))

    Nem bánnám, ha egyszer majd egy bejegyzésedben megírnád a nevelési tecjhniokát, hiszen egy ilyen pici kutyát megverni semmiképp sem tudnék, pedig sokan azzal bíztatnak. Azt is mondják, hogy a cicáknál beváló orrbelenyomós módszer a kutyáknál nem jön be.

    Te jó ég! Mibe fogtam én már megint! :-))

    Falatka fejlődési naplóját nagy örömmel olvasom majd, ezt az ötletet islehet ellesem rólad, és a kis tacsinak magam is naplót írok majd:-)

    Legyen nagyon szép a napod! :-)

    VálaszTörlés
  6. Hajnalka, igen a szőnyegeket felvenni, akkor mi kutyapelenkát vettünk, és a bejárati ajtónál, a teraszajtónál, szóval ahol kiviszitek majd, ott elhelyezni egyet-egyet, meg ahol alszik majd, annak a közelébe. Ha mellé sikerül, vagy máshová, a pisit felitatod vele, onnantól érzi a szagot és odamegy rá. Kaki esetében nálunk eleinte összevissza volt, mindig mentem a papírtörlővel, meg a konyhai spriccelős tisztítószerrel és amikor felvettem egy darabka törlővel, egy másikkal meg felsúroltam rögtön a helyét, egyből fertőtlenítettem és így nincs büdös sem.
    Reggel ébredés után amilyen gyorsan csak lehet ki kell vinni, meg kell várni a pisit /az többször is lesz/ és a kakit. És tanácsos az étkezések után 10-15 perccel megint kivinni. Igy hozzászokik, és megtanulja tartogatni. Persze ha valami közbejön, pl. egy telefon akkor lehetnek balesetek, elég ha csak annyit mondasz neki: fúj. Én ezért soha nem haragszom rá, mert kicsi még és semmi retorzió nincs.
    Egy hónap alatt rengeteget fejlődött Fali, meglátod a tiétekkel is így lesz. Persze eleinte nem egy leányálom a rengeteg takarítás, de ki lehet bírni, a kedvességével, a ragaszkodásával mindenért kárpótolni fog majd.És még egy, szigorúan következetesnek kell lenni, mindig nagyjából ugyanakkor etetni, mindig legyen játszási idő, szintén kb.ugyanakkor, Falat például minden este 11-kor amikor megyünk aludni, be van téve az alvóhelyére, puha takarókkal kibélelt meleg helye van, reggel 1/2 6-6 óráig síri csöndben alszik, ha felkel kap egy kis szárazat enni én addig felkapom a mackóruhám, csizmám és irány a kert.Én vagyok a korán kelő. Reggelit 8 óra körül kap, ebédet 13 óra körül, vacsorát 18-19 ó körül.Este meg a férjem viszi ki utoljára.
    Napközben meg aki ráér jobban.Rágni valója több is legyen, mert őrülten rágnak, labdái,kis élénk színűek, amiket lehet neki dobálni, tanítgatni, hozza vissza. Ha meglesz a kutyátok, bármivel fordulhatsz hozzám nyugodtan, segítek amiben tudok, mert mi már kicsit előbbre vagyunk a tapasztalásban.
    Feltétlenül csinálj majd Tacsi-naplót, te is segítesz ezzel másoknak, meg minden állatszerető ember szívesen olvassa, én leszek az első, az biztos.
    Köszönöm a kedves szavaidat, én is minden jót kívánok nektek:-))))

    VálaszTörlés
  7. Kedves Anikó! Megvan a tacsi, tegnap hoztam el. Egy kicsit megijedtem, mert épp tegnap volt egy hónapos, de akitől kaptuk, megkért minden jelentkezőt, hogy jöjjön el a kutyusáért, mert 8 kölyköt már képtelen táplálni az anyjuk. Egyszerűen imádnivaló, engem máris levett a lábamról, mert csak, és kizárólag úgy hajlandó elaludni, ha a tenyerem az orra elé tartom. Akkor a kis buskiját beleteszi a tenyerembe, és elcsendesedik. Egyszóval, azt hiszem, imádni fogjuk! :-)

    Képeket is rakok föl a blogomra majd róla:-)

    Nagyon köszönöm a segítségedet, egészen biztosan elkél egy ilyen apró kiskutya mellé. Azt már észrevettem, hogy előszeretettel pisil arra a kis párnára, amivel a gazdája bélelte ki a dobozát, mikor elhoztuk:-)

    Falatkát üdvözlöm, egyben kérdeznék is. Tejen kívül valami mást adhatok-e már neki. A gazdája azt mondta, hogy kevés kenyeret áztassak neki tejben, azt már kezdik enni. ÉS adott valamilyen port, hogy kavarjak neki 2-3 alkalommal a tejbe, hogy nehogy hasmenést kapjon:-)

    Előre is köszönöm, a segítséget!
    Legyen nagyon szép napod és heted! :-)

    VálaszTörlés
  8. Hajnalka, láttam a blogodon, sőt írtam a megjegyzés rovatodhoz is,
    gyönyörű a kutyuska:-)))
    Az a helyzet, hogy nálunk Falat már 2.hónapos volt, mi tejet soha nem adtunk neki, rögtön elvittük állatorvoshoz megbeszélni az oltások mikor, hányszor és mivel tápláljuk. Mi Royal Canin száraztápot adunk neki, jó minőségűt, amit az orvos ajánlott és egész kiskutyának való konzerveket vettünk, kifejezetten állateledelre szakosodott üzletben /Freshnapf/,
    szóval orvossal beszéld meg, mert ezekben vitaminok is vannak, amikre szüksége van, mi már junior konzerveket veszünk, de házi kosztot is kap, pl.húsleves,cérnametélt, répa,főtt csirkehús, főtt tészta keverve a kozervével stb.A sütőtököt imádja Falat.Később nagy korában majd több lesz a házikoszt, mint a konzerv.
    Itt az állatos üzletben vesszük a kutyapelenkát is, van többféle méretben, attól függően, hogy kicsi, közepes, vagy nagyobb már a kutyus, ezt ne úgy képzeld, hogy a kutyára kell adni, nem, ez akkora, mint egy kisebb terítő, amit oda kell leteríteni ahova gyakran elereszti, ill. ajtó közelébe, mert így majd hamarabb megszokja, hogy ki kell menni.A pelenka padló felőli oldala vízhatlan, a felső része meg egy puha nedvszívó réteg, ha már párszor rápisilt, ezt látni fogod,mennyire telítődött, a foltocskák elárulják, akkor cseréled. Egy legyen az alvóhelye közelében, így reggel megszokja, hogy oda menjen és ne akárhová engedje. Egy legyen annál az ajtónál, ahol rendszeresen kiviszitek, egy pedig a nappali tartózkodásnál.
    Meglátod nagyon sok örömöt ad majd Brutus, a blogodnál is írtam, milyen fontos most még neki a testmeleg, sokat legyen ölben, sokat simogassátok, de mindig legyetek következetesek, mindig ugyanakkor etessétek, mindig ugyanakkor rakjátok le aludni,jó puha meleg kis alvófészket -kosarat készíts neki, éjjel mindig abban aludjon, én a nappaliban is csináltam neki egy alvóhelyet, beletettem a kis játékait labdáit, amikor álmos, magától megy bele, még kicsit játszadozik, de aztán elalszik.Még sokat fog aludni Brutus nappal is.
    Édesek, mert villámcsapás szerűen alszanak el, és úgy ébrednek is.
    Szóval figyelem a blogod és oda is írok majd, de nálam is bármelyik ételnél is kérdezz nyugodtan, vagy a blogodnál is, majd mondom, hogy nálunk mi vált be jobban.
    Sokszor puszillak és kívánok nektek minden jót a kutyushoz is, meg egyébként is:-))))

    VálaszTörlés