a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. március 7., szerda

Lúgosítok... egy hete már





...és nagyon jól esik.
Minden reggel éhgyomorra,  este lefekvés előtt, valamint minden étkezés előtt iszom kb. 2dl ásványvizet frissen facsart fél citrom levével.
Ez a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb lúgosítás, mint meg tudtam az internetről, ezenkívül a banán, a torma, a sütőtök még ilyen nagyon jó lúgosító hatású.
A vércukor szintem miatt maradok egyelőre csak a citromnál.
Először tartottam az egésztől, hogy túl savanyú lesz, hogy marni fogja a gyomrom és mindenféle gyomorsav problémám lesz, de nem, semmi ilyesmi nincs.
Hihetetlen, de nagyon jól esik, remélem pár hét alatt kitisztítja a szervezetemet a télen lerakódott - nem is akarom tudni miktől - rossz dolgoktól.






Ezek után az étkezéseimnek is könnyűeknek kell lennie.
Legalábbis próbálkozom, próbálkozom...


Majonézes, kukoricás, hagymás, jégsaláta
főtt tojással




2 fej jégsaláta, szálasra szeletelve
1 db vöröshagyma, szintén szálasra vágva
1 doboz kis kukoricakonzerv, a leve kiöntve
4 db főtt tojás

Öntet: 1 ek. majonéz, 1 tk. mustár, és 1 ek. tejföl elkeverve, pici só, bors

Mindent jól elkevertem és összeforgattam, majd hűtőben 1-2 órát érleltem.

Nagyon finom, meglepően laktató vacsora volt tegnap, a férjemnek két szelet pirítóssal, nekem persze kenyér nélkül, pedig úgy ettem volna én is pirítóst, de megálltam.
Remélem lesz eredménye a "szenvedéseimnek"!!!






14 megjegyzés:

  1. Nagyon guszti a saláta! :)
    Jé, akkor én mindig lúgosítok... Mert télen-nyáron állandóan limonádét iszom. Legtöbbször cukor nélkül. Szerintem én vagyok kis hazánkban a limonádéivás rekordtartója, valamint a citromfogyasztás bajnoka is. Egyszerűen imádom. :)
    Szóval hajrá-hajrá! :)

    VálaszTörlés
  2. Duende, akkor nagyon jól csinálod, csak így tovább, nos ezentúl én is így fogom, mert muszáj.
    A saláta tényleg jó lett, tudod már kínomban, hogy mit egyek, össze-vissza variálok, azt nézem, minél kevesebb szénhidrát legyen, én aki imádom a kelt tésztákat, tortákat, cukros-habos dolgokat, ide jutottam, azért remélem fogok még ilyeneket is enni, de egyelőre nem lehet:-))))

    VálaszTörlés
  3. Anikó, a mate teát is ihatod, vércukorszint normalizáló hatása is van. Persze a diéta mellett. Ezenkívül rendkívül energetizáló, frissítő. Sógorom ezt itta a diéta mellett és fél év alatt helyrejött a cukra. Pedig ő inzulinos volt.
    De vannak más gyógynövényteák is, amik normalizálják a cukorszintet és segíthetik a diétádat eredményesebbé tenni.

    VálaszTörlés
  4. A citrom mellett remek lúgosító még (és erősebb is) az uborka, szójacsíra, piros retek, avokado, paradisom, zellerszár, fohagyma, cékla, ha további salátákat akarsz komponálni ;-))

    VálaszTörlés
  5. Duende nagyon köszi a tippeket, ne tudd meg a kisebbik gyermekem évek óta issza a matét, mert frissen tartja, sokkal könnyebb neki dolgozni mellette/vele, sokszor fél éjszaka is fent van, ha szűk a határideje, de azt nem tudtam, hogy a cukorszintre is jó, na azonnal megkezdem, bár nem valami jó ízű, de most már nem érdekel az íze sem:-))))

    Anazar köszi, az uborkát, retket, paradicsomot, fokhagymát, céklát imádom, alig várom, hogy jöjjenek már a friss zöldségek és sokat lehessen enni, a piros retket van, hogy két csomaggal is megeszem csak úgy magában minden nélkül, annyira szeretem:-)))))

    VálaszTörlés
  6. Citrommal szerintem rendkívül üdítő! :)

    VálaszTörlés
  7. Hasznos volt olvasni a jó tippeket. Ez a mate tea herbáriában kapható? Szoktam gyógyteákat inni én a gyermekláncfű teát iszom a vércukorszint csökkenése érdekében. Ennek a lugosító kúrának észrevetted már a hatását, nem ártana nekem sem!
    A salátád nagyon guszta !

    VálaszTörlés
  8. Duende, igazad van ízesítem citrommal majd.
    A gyerekem naponta itta, így csinálta végig az öt év egyetemet, semmi baja nem is volt, pedig éjszakákon át tanult a vizsgaidőszakokban, kiegyensúlyozott, nyugodt volt és annyira alacsony vércukorszintet mértek évente nála, hogy az orvos mindig mondta neki egyen sok sütit, kalácsot. Jó hogy eszünkbe juttattad, mert egészen elfelejtettük, pedig tudtunk róla, úgy hogy köszi nagyon:-)))))

    Éva lehet hogy ott is kapni,próbáld meg, de tea boltban egészen biztosan van, plázákban szokott lenni, legalábbis Budapesten ott vannak ezek a tea boltok és ott lehet, ha kérdi az eladó, hogy zöld matét, akkor mondd, hogy igen azt. Ugyan csak egyféle van, de némelyik eladó fontoskodik.
    Ha jól emlékszem 1000.-Ft egy csomag, 20 dkg, de iszonyú sokáig elég, de az árban nem vagyok teljesen biztos, pár éve már hogy vettük, naponta egy bögrével tanácsos inni, ehhez két teáskanálnyi tealevelet kell leforrázni, kicsit hagyni ázni és leszűrni, lehet ízesíteni bármivel, de magában sem borzasztó. Ha túl sötétre, sűrűre főznéd csak higítani kell forró vízzel.
    A kislányom ugyanazt a főzetet volt, hogy háromszor is felöntötte és megitta, persze akkor már kisebb a hatásfoka, de még mindig hatásos volt, vizsgaidőszakokban, amikor fél éjszakákat tanulnia kellett ezzel bírta és semmi baja nem is volt.
    Azon kívül, hogy a vércukorszintet szabályozza és energetizál, frissít, nyugtató hatása is van, de nem dobogtatja meg a szívet, tehát nyugodtan lehet inni, nem leszel rosszul tőle.
    Na majd mindig értekezünk kinek hogy áll a cukra ennek hatására stb.stb.:-))))))

    VálaszTörlés
  9. Éva a lúgosítást nem érzékelem még, asszem az ízületeim nem fognak úgy fájni, könnyebb lesz a mozgás, de még nagyon az elején vagyok.
    Ha nem akarod citrommal vegyél egy üveg almaecetet, abból egy ujjnyit töltesz pohárba és arra a víz és megiszod, ugyan úgy lúgosít, mint a citrom, a lényeg, hogy reggel éhgyomorra és lefekvéskor szintén egy pohárral, és rendbe hoz.
    Egy-két hónapig tervezem inni, minimum húsvétig.
    A salátákat meg a fogyás miatt csinálom most, mert szeretnék egy pár kilótól szabadulni, finom volt:-))))
    Sajnos túl sokat sütöttem és ettem finomakat, most itt a böjt:-))))

    VálaszTörlés
  10. a citrom rákmegelőző, tisztítja a vért, vizelethajtó, előrehozza a mensit -lehet trükközni vele, ha pont nyaralásra esik. A héja fehérítő hatású, vászonzacskóba mosógépbe téve, és jó illatú lesz a ruha. Elriasztja a csótányokat. Ha egy cseppet teszel az arckrémbe rugalmassá teszi a bőrt, almaecettel keverve a hajat selymessé teszi.

    VálaszTörlés
  11. Nincs mit Anikó! A mate valóban jól felturbózza az embert, és valóban nem úgy, mint a kávé. Remek ital. :) Képzeld, a múltkor a bolhán vettem egy mate teához való fém szívószálat, szép csilivili csillogó kövekkel kirakva. Marha jól néz ki. Már csak egy tökhéj csészét kéne szereznem hozzá. :) Mert abban áutentikus. :))

    VálaszTörlés
  12. N.D. nagyon köszi az infokat, ez tényleg hasznos tudnivaló mind, gyerekkoromban a nagymamám hajmosásnál az utolsó öblítést mindig ecetes vízzel csinálta nekünk gyerekeknek, mindig mondta, amikor tiltakoztunk hogy csípi a szemünket, hogy de viszont szép fényes és egészséges lesz a hajunk és fejbőrünk, sőt a testünkön is végigcsorgott és finom lett a bőrünk, meg gondolom fertőtlenített is:-))))


    Duende, nekünk is van ugyanis a sógoromék évtizedekig Argentínában, Buenos Airesben éltek, ott van nagy kultúrája a mate ivásnak és a hozzátartozó eszközöknek is, fedővel ellátott csészeszerű ibrik, amiben benne van ez a szívó fém, ami nem engedi a tealeveleket a szádba, csak a teát és mindegyik valami csodálatosan megművelt/kidolgozott darab, sőt van ezüstből is. Ott egész nap hurcolják magukkal, bárhová is mennek, időnként feltöltik forró vízzel, innen tudom, hogy többször is lehet áztatni ugyanazt az adag tealevelet. Valósággal nemzeti ital Argentínában. Szóval a 80-as évek óta tudok róla, a sógorom fél kilós kiszerelésben hordta haza, csak nem ízlett és nem foglalkoztam vele botor módon, még akkor sem amikor láttam, hogy a gyerekemnél milyen jó hatású, milyen könnyen végigcsinálta a hatalmas erőfeszítéseket kívánó feladatokat.
    Na mindegy, időnként vén fejjel is szembesülnöm kell mekkora hülye tudok lenni, majd most pótolom ezeket a hiányosságokat:-)))

    VálaszTörlés
  13. Anikó, ne mond ilyet magadról. Változik az ember. Nálam is sok dolog van, amit azelőtt ki nem állhattam, most meg szeretem. Csak ennyi az egész. És különben is. Ami elmúlt, az már nem létezik, csak a fejünkben. Ami fontos és létező: a jelen. És most van szükséged citromra, most van szükséged matera. Nem tegnap és nem holnap. Így hát, csak a most számít. :)


    N.D.: én is köszi az infókat! Jó tudni! :) Főleg hogy citromivás világbajnok vagyok. :))

    VálaszTörlés
  14. De tudod mindig arra gondolok, ha már régebb óta innám, lehet nem jutok ide, hogy picit megemelkedett a cukrom, de igazad van ez olyan mint amikor azt mondjuk: ha a nagymamámnak kereke lenne ő lenne a 6-os villamos, vagyis olyan nem létezik, hogy mi lett volna ha...mert ilyen nincs. Igen, csak a most számít, és most ez van, ezt kell megoldani. Kössz a megerősítést:-))))

    VálaszTörlés