a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. március 26., hétfő

Ropogósra sült pörc





Hát ez...valami isteni.
Böjt ide vagy oda, én nem böjtölök különben sem, bizony nem tudtam ellenállni, nem is akartam.
Mindig hallottam róla, de nem tudtam, hogy ez ennyire finom, ropogós a bőre, sovány a húsa és egy egészen keskeny csík, ízes zamatos kövér része van.
Friss kenyérrel, erős paprikával, póré és/vagy újhagymával valami frenetikus.
Valósággal pörcfüggővé teszi az embert.
Ez a pár darab pörc a Nagycsarnokból van, csak frissen, még melegen az igazi.
Ha már kihűlt, mert valamiért nem tudtuk azonnal fogyasztani, azaz órák teltek el a vásárlása óta, akkor sem kell kétségbeesni, csak 1-2 ujjnyi zsiradékot/olajat kell forrósítani és pár perc alatt átsütni minden oldalát és pont olyan, mint amikor megvettük.
Ha költő lennék most verset írnék, mondjuk:" Óda a csodálatos sült pörchöz." címmel

Mindenkinek ajánlom, csak egyszer kóstolja meg, örökre a rabja lesz.







13 megjegyzés:

  1. Ez a cucc isteni! Nálunk is kapható, felháborítóan finom!!!

    Böjt? Ilyen mellett? Nem megy :-)

    VálaszTörlés
  2. Évekkel ezelőtt ettem, és mostanáig el is felejtettem! ez valami Isteni!
    Csak még azt kérdezném meg, melyik röfi alkatrészből sütik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Toka szallonából lehet készíteni otthon is, félóra, háromnegyed óra alatt meg van. Isteni illata van sütés közben, ami külön étvágygerjesztő.

      Törlés
    2. Köszi Ottó az infót, jó tudni, hogy a tokaszalonnából is lehet, én például az abált szalonnát nem nagyon szeretem, ami ugye szintén abból van, bár ez már egy régi beidegződés nálam, lehet ha megkóstolnám jó fokhagymásan, pirospaprikásan már ízlene /az ember ahogy öregszik, úgy változik az ízlése is/, de a pörcöt imádom, és tudom hogy a sülése közben micsoda illat van, nagyon szeretjük:-)))))

      Törlés
  3. Márti asszem a hasaalja talán, de nem vagyok egészen biztos benne, csak talán:-)))))

    VálaszTörlés
  4. NE!!!!! Ó, Istenem, miért kellet ide jönnöm?! De rég ettem...Most holnap hol vegyek ilyet???? Kész vagyok és pörcfüggő....:o)

    VálaszTörlés
  5. Ódát félretolva- pontosan hol is veszed????? Én sem akarok ellenállni!!!

    VálaszTörlés
  6. Krisztina hát igen, én is így vagyok sokszor a te blogodon:-))))

    Vicuska ez a képen látható pár darab a budapesti Nagycsarnokban a Szabadsághíd tövénél lett véve, ott minden nap frissen árulják:-)))
    Lehet, hogy más piacokon is van, nem tudom:-))))

    VálaszTörlés
  7. Anikóm, majdnem mellette lakom, csak át kell mennem azon a hídon, de oly nagy az a piac, hol, kinél keressem ezt a fenséges pörcöt- nem jutott eszembe ott ilyesmit venni.

    VálaszTörlés
  8. Vicuskám, ott ahol a büfék vannak, a sült kolbászok, sült húsok, hurkák, sült csirkék. Meg fogod találni:-))))))

    VálaszTörlés
  9. :D akkor az orrom után megyek, úgy keresem! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  10. Légy szíves gyere, nézz át a blogomba, szeretnélek egy Húsvétra készülő ételeket és édességeket ajánló játékba invitálni :)

    VálaszTörlés