a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2011. január 29., szombat

Citromkocka




Egyszerű kevert sütiről van szó, a Praktikák sok gyerekhez blogról vettem kölcsön, könnyű, üde, nagyon finom.

Hozzávalók:
25 dkg cukor
4 egész tojás
csipet só
2 dl olaj
1,5 dl narancslé
1 narancs héja reszelve
1/2 dl citromlé
1 citrom héja reszelve
30 dkg liszt
1 sütőpor

Máz a tetejére:
10 dkg porcukor
1-2 ek.citromlé



A cukrot a tojásokkal, a sóval habosra kevertem, majd sorban adtam hozzá a többit, az olajat,  a narancs és citrom leveket és héjakat, legvégül a sütőporral összeszitált lisztet kevertem bele, azt már fakanállal.
Sütőpapíros tepsibe öntöttem a masszát és előmelegített, forró sütőben, közepes tűznél 35 percig sütöttem, akkorra jött ki szárazon a beleszúrt villa a sütiből.
Még melegen tálcára borítottam, hogy a mázat rákenhessem.
A porcukrot kikevertem a citromlével, ráöntöttem a sütire, de több levet tettem a cukorhoz, folyósabb lett a kelleténél, nem keményedett mázzá, és így a még meleg sütire öntve, az szépen beszívta.
Az ízének nagyon jót tett, bár enélkül is finom citrusos az egész, csak látvány szempontjából nincs rajta az a szép fehér citromos máz. No majd legközelebb.

De az íze valami csodálatosan finom, különben is újabban rajongok a citromos desszertekért.





3 megjegyzés:

  1. Szintén magamévá tettem belőle ma egy szeletet, de csak azért nem többet, mert ez kapásból 5 év letöltendő egy fogyi-klinikán.... :-))))) Pillekönnyű zabálnivaló!!!!

    VálaszTörlés
  2. Jut eszembe...kéen egy tuti és egyszerű sütőtök krémleves vagy püré, mert Babi jövő hónapban már eheti :-)

    VálaszTörlés
  3. Orsi, örülök, hogy ízlett:-)))
    A sütőtököt meghámozod, felkockázod és annyi vízben amennyi ellepi,csipet sóval puhára főzöd. Ezután botturmixal pürésíted, ha nem elég édes, cukrozhatod.Ha túl sok a főzővíz, önts le belőle, akkor sűrűbb lesz, ezt a babának adhatod.
    Ha magadnak csinálod,a pürésítés után,édesítheted, ha nem eléggé az, ha hígabb, keményítővel /1 ek.-nyit hideg vízzel elkeverve a forrásban lévő leveshez adni/ sűrítheted, majd 1 dl tejszínnel felengeded, a tejszíntől jó krémes lesz, tökmagot szárazon serpenyőben megpirítasz és a leves tetejére szórod feltétnek. Nagyon finom egyszerű étel, feltétlenül csináld, ha veszek sütőtököt felteszem a blogra:-)))

    VálaszTörlés