a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2010. május 6., csütörtök

Salátaöntetek


Mindegyik variációnál, a hozzávalókat jól összekeverem, kikeverem, ízesítem és a salátára öntöm.
Fontos, hogy a sót, cukrot, borsot, mustárt, egyéb fűszereket az ecettel, nagyon jól el kell keverni, addig, amíg teljesen felolvadnak, egyneművé válnak. 
Ugyanis amikor már az olajat keverjük hozzá, az olaj már nem engedi a cukor vagy só stb. olvadását.
Fontos, hogy jól behűtve kell tálalni.

Vinaigrette
1 dl olívaolaj
1/2 dl ecet
1 ek. dijoni mustár /lehet magos is/
1 gerezd áttört fokhagyma
só, bors, pici cukor

Zöldfűszeres
1 dl olívaolaj
1/2 dl ecet /tárkony/
bors
2 db ecetes uborka, apróra vágva
kevés vöröshagyma, apróra
pár szem kapribogyó
metélőhagyma
petrezselyem
tárkonylevél

Rokfortos /kék sajt, penészes sajt/
1 dl olívaolaj
1/2 dl ecet
1 ek. mustár
só, bors
15 dkg összemorzsolt rokfort sajt
metélőhagyma
petrezselyem

Ördögi
1 dl olívaolaj
só, bors
kevés vöröshagyma, apróra
1-2 tk. erős pista ízlés szerint
1-2 tk. édes anna ízlés szerint

Ördögi 2.
2 dl natúr joghurt
1 kis doboz paradicsompüré
erős pista ízlés szerint, a végeredménynek csípősnek kell lennie!

Bazsalikomos
1 dl olívaolaj
1/2 dl ecet vagy friss citromlé
1 csokor friss bazsalikom, csíkokra metélve
1 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem, apróra vágva
só, bors

Kapros
2 ek. mustár
1 tojássárgája
1/2 dl ecet
1 kk. porcukor
só, bors
1 cs. friss kapor apróra vágva
ezeket jól kikeverni, majd lassan hozzácsorgatva 2,5 dl olívaolaj.
Ha már egynemű, akkor kell a friss, aprított kaprot belekeverni.

Fokhagymás
1,5 dl olívaolaj
0,5 dl citromlé
1 ek. ecet
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors

Majonézes
1-3 ek. majonéz
1-3 ek. tejföl /20%-os/
só, bors

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése