a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2010. május 19., szerda

Sertésjava fűszerkéregben, velesült krumplival





3 db sertésszűz /még húsvétra vettem, de más lett főzve-sütve, így megmaradt /
fél fej fokhagyma apróra vágva
1 tk. mindegyikből: kakukkfű, rozmaring, tárkony, turbolya, szárított formában, 1,5 dl olívaolajban elkeverve
só, bors, olaj
4 nagy burgonya, héjában megfőzve, megpucolva, negyedelve

Összekevertem a fűszereket és a fokhagymát az olívaolajjal, hagytam állni, hogy jól kiadják az ízüket, illatukat.
A megtisztított húscsíkokat tepsibe fektettem, jó vastagon bekentem a fűszeres olajjal, borsoztam és tovább hagytam állni, hogy a hús is átvegye a fűszerek zamatát.
Sózni csak közvetlenül sütés előtt sóztam.
1-2 óra állás után, meglocsoltam még egy kevés olajjal, öntöttem alá fél dl vizet és betettem a forró sütőbe. Fél óra elteltével hozzátettem a négybe vágott burgonyákat, azokat is sóztam. Összesen egy órát párolódott és sült, és kész volt.
A sertésszűznek nem kell sok, hiszen "zsenge" hús, szétomlik a szájban.
Nagyon finom, ízes lett a fűszerektől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése