a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2011. január 5., szerda

Vízszűrős kancsó



Karácsonyi ajándékom, mivel sokat panaszkodtam, hogy ki tudja mi van a vízben.
Ugyanis itt az észak - dunántúli régióban nagyon kemény a víz.
Hetente kell kifőznöm ecettel a vízforralót, kávéfőzőt, mert egyhetes használat után katasztrófálisan néznek ki, a mosógépet havonta.
Ezek után nem nagyon ittuk a csapvizet, inkább hordtuk haza kartonszám a legkülönfélébb ásványvizet. Azzal meg az a probléma, hogy  rengeteg műanyag palackot kell a szemétbe dobni, errefelé meg még nem dívik a szelektív hulladékgyűjtés.
Nagyon jó dolognak tartom ezt a kancsót ill. a szűrőbetétjét, amit havonta kell cserélni, van rajta egy kis tárcsa, amit a beüzemelésnél kell az adott hónap, adott időszakára beállítani és így mutatja mikor kezdtük. Legközelebb január végén kell cserélnem.
A kancsót csak fel kell tölteni a csapról, megvárni míg átcsurog a szűrőn és már lehet is inni.
Állítom, hogy nagyon jóízű a víz benne, így átszűrve. /Nem pszichésen működik így a dolog ?!/
Azóta boldogan isszuk a vizet és nem cipeltünk haza egyetlen flakon ásványvizet sem.
A dolog pikantériája, hogy megállapították, hogy Budapesten ahol lakunk-laktunk, a III.kerület az ország legjobb vízminőségű kerülete, de persze mi alig vártuk, hogy kikerüljünk a városból és  szeretnénk  a nyugdíjas éveinket itt eltölteni az Észak-Dunántúl egy csöndes, nyugis kis falujában, ugyan idegenforgalmi szempontból frekventált helyen, ám mindössze egy órányira a fővárostól.

Mindenkinek jó szívvel ajánlom e kancsó használatát, aki olyan helyen él, ahol a víz tisztasága kérdéses, egészen biztosan nem bánja meg.
Különböző áron lehet kapni, nem csak drágán, de mit takar a pár ezer forintos eltérés kancsó és kancsó között, fogalmam sincs.




12 megjegyzés:

  1. Kedves Anikó!

    Egy olyan kérdésem lenne, ezzel a kancsóval kapcsolatban, h mennyi idő alatt folyik át rajta a víz? Mert így konkrétan ezt sehol nem írják le:(
    Válaszodat előre is köszönöm!:)

    VálaszTörlés
  2. Szonja kedves, nincs fél perc sem, tehát pár másodperc alatt, ahogy isszátok ki úgy kell mindig a csapról újra tölteni, így mindig van benne tiszta ivóvíz. Komolyan mondom, hogy finom benne a víz, jóízű, azóta hogy van, újra rengeteg vizet iszom. Bátran vegyél és próbáld ki:-)))

    VálaszTörlés
  3. Nekünk is ugyanilyen kancsónk van és tökéletes. Nagyon finom vízet szűr. Mi októberben vettük, mivel mi is meguntuk, hogy hetente 3-4 karton ásványvíz fogyott, és az a bődületes üvegmennyiség, meg persze árban sem mindegy. Én is tudom ajánlani mindenkinek, megéri, és az árát hamar behozza.

    VálaszTörlés
  4. Marika63, örülök, hogy neked is ez a véleményed, nagyon finom, és végre újra vizet iszunk, műanyag palackok nélkül:-)))

    VálaszTörlés
  5. Kedves Anikó! Köszönöm válaszod, megvagyok győzve:) Számolgattam mennyit tudnánk vele spórolni havonta és hát elég sokat. Kiszámoltam, hogy havi körülbelül 5ezer forintot fizetünk ásványvízért, de az ilyen 100ft kategóriásért. Heti 12db üveg fogy. Tehát maga csak a kancsó lenne beruházás és maga a havi szűrőcsere olcsóban jönne ki mint az ásványvíz. Arról már ne is beszéljünk, hogy nem lenne macera a boltból hazacipeléssel és az utána megmaradt halom műanyag üveggel:) Még egyszer köszönöm!

    UI:
    Kinéztem egy ilyet is amit fogok venni, nagyon hasznosnak tűnik:
    http://www.mosolygoviz.hu/FHPRA-polifoszfat-adagolo-mosogephez

    VálaszTörlés
  6. Szonja, örülök, hogy sikerült kedvet csinálnom a kancsóhoz, nem fogod megbánni az biztos, az anyagiakról nem beszélve.
    Arra kérlek, hogy ha már lesz tapasztalatod benne, gyere újra és írj az aktuális bejegyzésemhez, hogy igazam volt-e, úgy gondolod-e, érzed-e a víz ízét ahogy most én itt elővezettem. Komolyan érdekel.
    Természetesen semmilyen érdekem nem fűződik a kancsók vételéhez, eladásához, jutalékot sem kapok a propagálásért, egyszerűen csak élvezem a víz jó ízét újból, és szeretném, ha ezzel más is így lenne:-))))

    VálaszTörlés
  7. Már én is nézegettem, aztán párom lebeszélt róla. De most megmutatom neki a bejegyzésedet, hátha. :)

    VálaszTörlés
  8. Duende, nagyon megéri az árát, próbáljátok ki, szerintem érdemes:-))))

    VálaszTörlés
  9. Épp tegnap ajánlották a figyelmembe a vízszűrő kancsót, micsoda véletlen :-) Utánanézek!

    Arról nem beszélve, hogy a túlzott ásványvízfogyasztás akár vesehomokot, vesekövet is tud okozni. Ha Ca-ban gazdag a víz. Plusz ugye a rengeteg műa. palack.

    Na, utánanézek :-)

    VálaszTörlés
  10. Viki, érdemes használni, majd meglátod:-))))

    VálaszTörlés
  11. Mi is most vettünk kancsót.nagyon finom a víz.
    Azt szeretném megkérdezni,hogy a víz szűrés után benne hagyod a szűrőt a kancsóba,vagy
    kiveszed?nem találtam róla információt sehol...

    VálaszTörlés
  12. Dorina606, egy hónapig nem kell a szűrőhöz nyúlni, csak mindig feltölteni a kancsót és inni, amikor letelik az egy hónap akkor kell újra cserélni a szűrőt és a régit eldobni.Egy hónap a szűrő kapacitása.Tehát nem kell kivenni addig:-))))

    VálaszTörlés