Spenótfőzelék sült angolszalonnával... valahogy úgy alakult, hogy nem is emlékszem mikor ettem utoljára, pedig szeretem, de mostanában kimaradt. Most pótoltam.
Hozzávalók:
1 kocka fagyasztott parajkrém
1 ek. zsír
4-6 gerezd fokhagyma apróra vágva
1-2 ek. liszt
tej több, mint fél liter
só, őrölt bors
Előző este kivettem a spenótot, kiszedtem a csomagolásából és egy tálba tettem kiolvadni.
Ma készítettem egy jó fokhagymás rántást, rázúdítottam a kiolvadt spenótot a levével együtt és felöntöttem annyi tejjel, hogy úgy nézett ki, mintha nagyon híg lenne, de persze állandó keverés mellett egyre sűrűbb lesz, miközben fővés közben békésen pöszmög-puffog, addig öntözgettem hozzá a tejet, amíg a nekem tesző állagú nem lett, sóztam, borsoztam, amikor úgy láttam, hogy jó, akkor elzártam alatta a lángot és fedőt borítottam rá.
Az angolszalonnából levágtam két szeletet és pici olajat aláöntve ropogósra, pörcszerűre sütöttem.
Tálaláskor még az alatta képződött szalonnazsírral is meglocsoltam a főzelékemet.
Imádom a spenótot főzeléknek. Tavasztól késő nyárig a frisset vásárolom, utána a bolti fagyasztottat, abból is a darabosat, mert nem szeretem a pépeset.Van most is a mélyhűtömben egy dobozzal. Finom lehetett a spenótfőzeléked.
VálaszTörlésAz enyém most pépes volt, de nekem is van mindig leveles is, mert levest is főzök vele füstölt hússal, meg a tejszínes spenótos lasagnét, mindent szeretek, ami spenótos :-)
Törlés