Ajánlataim, amelyek egyszerűek és finomak, részletesen megtalálhatóak a
Receptek címszó alatt is, abc rendben:
Levesek:
Gerslileves füstölt sonkával
itt
Bableves aszalt szilvával
itt
Kukoricaleves sült kolbászkarikákkal
itt
Tejszínes szilvaleves
itt
fagyasztott szilvából
Tejfölös, tárkonyos nyúlaprólékleves mini zsemlegombóccal
itt
Kencék és
zöldségköretek:
Kolbászkrémes sajttekercs
itt
Buggyantott tojásos, pirított kenyérkockás saláta
itt
Tejszínes zöldségek húsokhoz
itt és
itt
Tejszínes spenótos kukoricaköret
itt
Szalonnapörc zsírján pirított kelkáposztacsíkok
itt
Ceruzabab köret sülthúsokhoz
itt
+ ugyanitt a rizsköret kétféle párolási módja is megtalálható
Saláták:
Az alábbiak nálam kivétel nélkül mind a hagyományos ecetes cukros lével készülnek, vagy
vinaigrette öntettel, mert mi ezeket szeretjük.
Hiába tudok mindenféle, ilyen-olyan csodás önteteket, az én családomnak csak ez a kettő kell, nekünk ez ízlik a legjobban.
Cukros-ecetes felöntőlé: hozzávalók jól elkeverve a teljes oldódásig, majd ráöntve a salátára étkezés előtt max 1-2 órával.
6-8 dl jéghideg víz
1 tk. só
4 ek. cukor
4-6 ek. ecet /10%-os/
Vinaigrette öntet
1 ek. dijoni mustár /vagy más jó minőségű mustár/
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors ízlés szerint
1 tk. cukor
3 ek. ecet /10%-os/
6 ek. extraszűz olívaolaj
Fontos ! még az olaj hozzáadása előtt kell mindent egyneművé kikeverni, mert a só vagy a cukor az olajban már nem oldódik !!!
Az adagot lehet emelni az arányok változatlan hagyása mellett, majd ráönteni a salátára max. félórával étkezés előtt, jól átkeverni.
hagymás paradicsomsaláta
fejes saláta
régi vagy új káposztasaláta
vegyes saláta /fejes zöldsaláta, sárgarépa, uborka, káposztacsíkok/
sárgarépa saláta /tökmagolajjal pöttyözve/
jégsaláta, hagyma és uborka keveréke
uborkasaláta +fokhagyma +petrezselyemzöld
tejfölös uborkasaláta
lila káposztasaláta, hagyma és sárgarépa
petrezselymet apróra vágva szinte mindegyikhez szórok
Ez a saláta öntet nélküli:
mindössze csak 4 hozzávalóból
Főételek:
Birkapörkölt bográcsban
itt /szép idő lesz idén a szabadban főzéshez/
Főtt marha tormaszószban
itt
Nyári töltöttkáposzta
itt
Rozmaringos sült báránycomb
itt
Sonkával töltött krumpligombóc tormaszósszal
itt
Ropogósra sült pulykacombok
itt
Desszertek, sütemények:
Tejszínes gyümölcsrizs
itt
Dióspiskóta csokiöntettel
itt
Tejszínkrémtorta... kétféle ízesítésben... grillázsos és kókuszkrémes...
itt
Citromos joghurt-torta
itt
Citromos álom... sütés nélküli
itt
Pogácsák, sajtos rudak:
Sajtos rudak ropogósak
itt és
itt
Remélem tudtam ötleteket adni, ezek egyszerű elkészítésű ételek, nem kell minden időnket a konyhában tölteni, állítólag szép, koranyárias húsvétunk lesz, érdemes sok időt a szabadban tölteni, akár ott is sütni- főzni, szabad tűzön az egész családdal.
Mindenkinek nagyon kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok sok szeretettel!!!!