a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2010. október 13., szerda

Sütőtök






Imádom ezt a nagyon finom zöldséget.
Ősztől tavaszig esszük, sokféle elkészítési módja van, csak körül kell nézni a gasztroblogokon.
A levestől a süteményekig, tobzódás van a receptek között.
Én mégis csak így, egyszerűen megsütve, szeretem  a legjobban. Kiskanállal leszedve a héjáról.
Arról nem is beszélve, hogy milyen egészséges, tele van vitaminokkal.
Ennek a finomságnak külön hangulata van.
Sütésekor olyan illat leng a lakásban, ami kellemessé, barátságossá hangolja a lelkeket, az egész környezetet, azt az érzetet kelti, hogy nyugalom és biztonság van, hogy nincs semmi baj.
Kint lehet bármilyen zord idő, eső, havazás, hófúvás, itt bent meleg, barátságos tűz, finom illatok, jó ételek vannak.
Melyik zöldségtől vagy gyümölcstől lehet még ezt az érzetet megkapni?




6 megjegyzés:

  1. Teljes mértékben egyet értek veled :) Imádom a sütőtököt, pont úgy eszem, ahogy leírtad. És olyan szerencsém van, hogy idén eszméletlen sok lett a kertben :)

    VálaszTörlés
  2. Úgy látszik, jó idő volt rá, hogy ilyen sok termett neked.Én a zöldségesnél veszem, vagy a piacon de szerencsére ez a sonka alakú fajta jó édes általában, nagyon ritkán fordult elő, hogy nem édes. Na akkor lehet szerintem levest, vagy sütit készíteni belőle, mert azt lehet édesíteni, de volt olyan is, hogy megcukroztam a tetejét és visszaraktam a sütőbe, hogy karamellizálódjon rá.
    Finom volt:-)))

    VálaszTörlés
  3. Hát több mint 40 lesz, szóval valószínű, hogy tetszett nekik az idő :D Meg mondjuk sokat is vetettünk.
    És láss csodát...mire hazaértem, már éreztem, hogy apám süti a tököt *___* Telepátia :D

    VálaszTörlés
  4. Hú, a 40 az sok.
    Ez tényleg telepátia, no meg jó vacsora
    Én is azt majszolom éppen:-))))

    VálaszTörlés
  5. Én annak idején úgy tanultam, hogy mindig meg kell cukrozni a tetejét, pont azért, hogy a karamellizált kéreg-féle képződjön rajta. És érdekes módon, az öreg, édesszájú kanok mindig jobban rácuppantak, mint a gyerekek! :)))

    VálaszTörlés
  6. Én csak akkor cukrozom, ha nem édes, ugyanis félidőben megkóstolom, akkor már kiderül. Amikor édes akkor így is nagyon jó, én legalábbis egyszerűen imádom, naponta megenném.

    VálaszTörlés