a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2010. október 11., hétfő

Töltött csirkecombok ropogósra sütve...




Nagyon szeretjük a töltött húsokat, dagadót, egész csirkét, vagy mint most, csak a csirkecombokat.

4 db szép csirkecomb
só, bors

Töltelék:
10-15 dkg gomba, nagyon kicsi kockára vágva
1 db vöröshagyma, szintén kis kockára vágva
4 db zsemle - lehet tejbe, de lehet vízbe is - áztatva
1 cs. petrezselyem, szintén nagyon apróra metélve
2 db csirkemáj, pici kockákra vágva
4 db tojás
só, bors

A csirkecombok bőrét, a tisztítás után fellazítottam, majd sóztam, borsoztam és egy tepsin egymás mellé helyeztem, félreraktam. A zsemléket beáztattam.
A töltelékhez a hagymát odatettem kevés olajon pirítani, majd ment hozzá a gomba, amikor zsírjára sült hozzákevertem a csirkemájat és a petrezselymet. Sóztam, borsoztam és nagy lángon összepirítottam az egészet. Levettem a tűzről és a kifacsart zsemléket hozzámorzsoltam, ezután ráütöttem a 4 tojást, jól összekevertem.
Általában annyi tojást adok a töltelékhez, amennyi zsemlével készítem.
A töltelékbe lehet 2 db főtt tojást is apróra felkockázva belekeverni, nem rontja el, sőt.
Nálunk sok tölteléket kell csinálni, mivel magában is szeretjük enni, szinte köretként az egyébként is megtöltött húshoz.
Egyenként, jó bucisra töltöttem a combokat, visszahelyeztem a tepsibe egymás mellé, majd a maradék tölteléket, gombócra formázva melléjük tettem. Öntöttem alájuk egy kevés vizet, meglocsoltam a húsokat olajjal, majd betettem a már meleg sütőbe és bő két órán át, lassú tűzön puhára és piros ropogósra sütöttem. Amíg le nem telt a két óra, ki sem nyitottam a sütő ajtaját.

Zsíros krumpli, mint köret készítési módja:
Közben egy pár szem pucolt, kockázott krumplit megfőztem sós vízben, leszűrtem  és amikor megsültek a combok, az alattuk levő finom zsiradékból locsoltam a főtt krumplira és összetörtem csak úgy hányavetin.
Mit mondjak, nagyon finom és kiadós ebédünk volt, uborkasalátát ettünk hozzá.


A töltelék magában, a húsok mellett sütve.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése