a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2019. március 2., szombat

Szombati ebéd... nagy kedvenc


 Bármikor jöhet, akár hetente is és bármilyen variációban.
Paprikáskrumpli apró nokedlivel, kolbásszal, virslivel, hagymás jégsalátával...
Hozzávalók:
5 db nagyobb krumpli, pucolva, kockázva
10 dkg füstölt szalonna, kockázva
1 nagy vöröshagyma, apró kockákra vágva
6 gerezd fokhagyma szeletelve
pirospaprika, só, bors
1 ek paprikakrém, édes is és csípős is
6-8 karika csabai lángolt kolbász
2 pár roppanós /pick nosztalgia/ virsli darabolva
apró nokedli: 2 tojás, liszt, pici víz a nokedlihoz

Elkészítés:
 A szalonnát pörcre sütöttem, hozzáadtam a kolbászkarikákat is, picit együtt sütöttem, majd a vöröshagymát, fokhagymát, összedinszteltem, meghintettem pirospaprikával, felöntöttem pici vízzel, hozzáadtam a krumplit, fűszereket és még annyi vizet, amennyi épp ellepte. Puhára főztem, a végefelé szaggattam bele az apró nokedlit és adtam hozzá a virslikarikákat is, még 5 percig rotyogtattam és kész is volt.
 1 db jégsaláta vékonyra szeletelve
2 vöröshagyma, vékonyan félkarikára szeletelve
őrölt bors, olíva olaj
Salátalé: 0,5 l víz, 5 ek cukor, 1 tk. só, 5 ek 10%-os ecet, jól elkavarom a teljes oldódásig és ráöntöm a salátás hagymára, összekeverem, meghintem bőven őrölt borssal és meglocsolom olívaolajjal. Jól összekeverem, megy a hűtőbe picit állni, összeérlelődni.
/nyárelőtől-kora télig, ha van itthon, megy hozzá még uborka, paradicsom, paprika vékonyra szeletelve/

2 megjegyzés:

  1. Nálunk a krumplis tészta készül így paprikás krumpli és bele a nokedli./kolbász, virsli nélkül/ Nagyon szeretjük! Guszta, finom ebéded volt !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, nálam a krumplis tészta mindig szélesmetélttel van, és nem paprikásszerűen készítem az alapot, hanem hajában főzöm meg a krumplit, és készítek egy gahymás paprikás alapot, amit főzök pár percig majd megy hozzá a főtt krumpli és együtt összetöröm, majd belekeverem a kifőtt tésztát, ha én gyúrom hozzá a tésztát, akkor a visszamaradt tésztaléből meg fokhagymalevest főzök elé :-) Tudod én is állandóan variálok, lehetőleg semmi ne menjen veszendőbe :-)

      Törlés