a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2010. március 26., péntek

Aszaltszilvás bableves




Dédiék emlékére

1/2 kg bab /nagyszemű, Dédimama úgy mondta Juliskabab /
1 db vörihagyma, 2 db babérlevél
1 db sárgarépa karikázva
15 dkg aszaltszilva
liszt, tej, a habaráshoz

1 -1,5 liter vízben odatették a babot főni. Tettek hozzá 1 fej vörihagymát ízesítésül, és a babérleveleket, amit kidobtak, ha kész lett. Ha megpuhult a bab hozzáadták a répát és a szilvát is. Közben elkészítették a habarást, 1-2 ek.lisztet simára kevertek 1-3 dl tejjel, ezzel sűrítették a levest. Tejet még töltöttek hozzá, ha úgy ítélték szükséges. 
Jól összeforralták, ezalatt a szilva és a répa is megpuhult, sózták.
Érdekes módon, a bab és a szilva harmonikus ízhatású a tejes habarással, finom, különleges leves. 
Nyáron, nagy melegben, hidegen is finom ez a leves.
Én szoktam 1-2 ek. tejfölt is belekeverni savanyításul.
Mindenkinek szeretettel ajánlom kipróbálásra.





2 megjegyzés:

  1. Ilyet még nem ettem, egyszer majd kipróbálom:)

    VálaszTörlés
  2. Feltétlenül próbáld meg, érdekes, egyszerű, de különleges és finom is.Ezután a leves után valamilyen tésztafélét ettek másodiknak, általában kelttésztából sütött lepényt.
    Köszi az érdeklődést a receptjeim iránt. Anikó:))

    VálaszTörlés