a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2010. március 15., hétfő

Hagymaleves ahogy én készítem




5 db közepes vagy nagy vöröshagyma
5 dkg vaj
1-2 ek. olívaolaj
1-2 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
2 dl száraz fehér bor
liszt, só, bors
1 tk. rozmaring
1 tk. kakukkfű
pirítós kenyérszeletek
reszelt sajt


A hagymát szálasra felvágom és vajon meg egy loccsintásnyi olívaolajon üvegesre párolom, pirítom, míg megbarnul a hagyma. 
Ekkor leszórom liszttel, öntök rá 2 dl száraz fehér bort és 1 liter vizet. 
Hozzáadom az 1-2 gerezd fokhagymát és az 1 húsleveskockát, egy kevés apróra vágott rozmaringot és kakukkfüvet, sót, borsot. 
Puhára főzöm, de nem péppé. 
Aki nem szereti a hagymaszálakat érezni a szájában, az természetesen botmixerrel pürésítheti.

Tányérra szedve, feltétnek egy szelet pirított kenyér kerül rá, bőven megszórva reszelt sajttal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése