a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2010. március 5., péntek

Spenótleves





Ezt a levest leginkább tavasszal szoktam főzni, mivel leveles spenót kell hozzá.
Bár újabban már télen is kapható üvegházi.
Lehet hozzáfőzni bármilyen füstölt húst is, akkor azt előre meg kell főzni majdnem puhára és a füstölt léhez  hozzátenni a spenótot és a burgonyát. Én jobban szeretem hús nélkül.

1/2 kg spenótlevél
5 db közepes burgonya
3 gerezd fokhagyma
olaj, liszt, 2 gerezd fokhagyma a rántáshoz, kevés pirospaprika,
só,bors

A spenótot nagyon alaposan megmosom, szárát levágom, ha nagy a levél, kettőbe-háromba
tépem. Burgonyát meghámozom, kis kockákra aprítom. Levesesfazékban annyi vízzel teszem
oda főni, ami éppen ellepi. Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát is, sózom, borsozom.
Forrástól számítva 15 perc és puha, ekkor világos fokhagymás rántást készítek, pici pirospaprika
rá és berántom a levest. Öt perc alatt készre összeforralom.
Bármilyen tésztaétel elé nagyon
finom leves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése