a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2010. március 15., hétfő

Különleges, szokatlan köretek.....


Almapüré

1 kg alma megmosva, cikkekre vágva /nem kell mghámozni, csak a magházát kivenni/
vajat lábasban olvasztani, rá az alma, pici víz és puhára főzni. Krumplipürével sültekhez.

Kelkáposzta


Egy kisebb fej kelkáposztát cikkekre vágni, lábasba tenni, megszórni őrölt köménnyel, sóval, pici víz. Fedő nélkül, rázogatva, kevergetve a gőzében roppanósra párolni. 
Ropogós kakastaréjjal /sült szalonna/ vagy disznótoroshoz nagyon finom.

Petrezselymes új sárgarépa


Személyenként 1 cs. új répa jól megtisztítva, elég jól megmosni, amíg zsenge. Sóval,pici cukorral vizet forralni, majd 5-10 percig főzni, nagyságtól függően. 
Egy serpenyőben vajat olvasztani, rádobni az apróra vágott petrezselymet és ebbe forgatni a répát.
A képen roppanósra párolt zöld ceruzabab is került mellé.

Paradicsomos-Zöldbabos


Olajon vagy vajon 2 gerezd fokhagymát- karikákra vágva dinsztelni, hozzá 3-4 érett paradicsom kockára vágva /héját le lehet húzni, forró vízbe mártva /majd ehhez előre megpárolt, egészben hagyott zöld ceruzababot forgatni, sózni-borsozni.





Spárga krémsajtban

Zöld vagy fehér spárgákat /mindegyik jó, sőt a fagyasztott is/tisztítás után ,sóval,pici cukorral felforrt vízben,roppanósra párolni,2-4 perc. Egy serpenyőbe, egy kevés párolólét merni majd ebbe bármilyen tejszínkrémsajtot tenni, a rudacskában kapható camping sajt is jó. Végül beleforgatni a spárgákat.




Mexikói zöldségkeverék


Jó a fagyasztott is, fogyasztás előtt sós forrásban lévé vízben előpárolom, de csak roppanósra, de ha frissből állítjuk össze, még jobb.

1 nagy doboz főtt kukorica, levétől leöntve
1 cs. zöldbab, bármilyen lehet, roppanósra párolva
2-3 sárgarépa kis kockákra, előfőzve
Vajat forrósítok serpenyőben, majd az összes párolt zöldséget átforgatom rajta, picit sózom.
Tálaláskor apróra vágott friss petrezselyemmel érdemes meghinteni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése